Hvornår kan man gå på efterløn når man er født i 1956

Du har mulighed for at gå på efterløn og trække dig tilbage fra arbejdsmarkedet før folkepensionsalderen, men tidspunkt og længde afhænger af din alder. Din efterløn afhænger af, hvornår du er født. Når du når efterlønsalderen, og i øvrigt opfylder betingelserne for at gå på efterløn , får du et efterlønsbevis fra a-kassen. Så tager man af disse beløb og kommer frem til, hvad der årligt skal fratrækkes i din efterløn.


Hvornår kan jeg gå på efterløn. Din individuelle efterlønsalder kan være højere, end det fremgår af skemaet. For at have ret til efterløn den dag, du når efterlønsalderen, skal du have været medlem og betalt efterlønsbidrag længe nok. Jo yngre du er, jo ældre skal du være, før du kan gå på efterløn. Vi udsteder automatisk et efterlønsbevis til dig, der har virkning fra den dag, du når efterlønsalderen.


Her kan du se den lovfastsatte efterløns - og folkepensionsalder og derme hvor længe du kan være på efterløn. Din alder, når du kan gå på folkepension, Betingelser for skattefri præmie. For dig, der er født den 1. Som det fremgår af nedenstående oversigt, stiger efterlønsalderen til 62½ år for dig, der er født i 1. Din folkepensionsalder er år. DU FÅR BREV FRA ASE OM BEVISET. Du kan få efterløn i op til 4½ år.


En uge inden du når efterlønsalderen, får du brev fra Ase om beviset. Med efterløn kan du trække dig tilbage fra arbejdsmarkedet, før du når alderen, hvor du kan gå på folkepension. Det afhænger af din alder, hvornår du kan gå på efterløn.


Det skyldes regeringens beslutning om at hæve efterlønsalderen over de. Har du drevet selvstændig virksomhed som din hovedbeskæftigelse, skal du have arbejdet i det man kalder væsentligt omfang i mindst uger inden for de seneste tre . Du får som udgangspunkt mindre i efterløn , hvis du har andre pensionsordninger. Hvis du har betalt til ordningen og opfylder visse krav, kan du få efterløn i op til fem år. Man kan være på efterløn i 4½ år. Du begynder at optjene timer til den skattefrie præmie, når du har opfyldt udskydelsesreglen på 1½ år, henholdsvis år (alt efter hvornår du er født ) , og i . Efterløn , fleksydelse, delpension.


Hvis du får dit efterlønsbevis og udskyder efterlønnen i mindst år og samtidig har 1. Man skal ikke vente med at begynde på det aktive liv til den dag, hvor . I tabel kan du se, hvornår du kan gå på efterløn og folkepension. Dette gælder for dig, der er født inden 1. Dine pensioner vil altid blive modregnet i efterlønnen – uanset hvornår du går på efterløn og om den udbetales eller ej. Som du kan se, vil det være meget .

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop