Led og ledbånd

Forstil jer, hvis kroppen ikke havde nogen bevægelige led. Så ville vi være en lang stiv sammensat knogle. Så var det ikke sikkert, at vi havde overlevet længe her på jorden.


Hvordan skulle vi bevæge os og få mad? Heldigvis er vi sådan indrettet, at vi mellem to knogler har et led. Omkring leddet har vi ledbånd og sener, .

Uægte led : ledbånd , symfyser. GTE LED Når et led har ledhule, er det et ægte led. Et ægte led består af to ledflader, som oftest formet som et ledhoved og en ledskål. Seneskederne er rørformede slimsække.


De er anbragt der, hvor senerne ligger bøjede over knoglefremspring. Det nedsætter friktionen mellem senerne og det omgivende væv ved bevægelse. Led er sikret med ledbånd.


Bevægeapparatet er knogler, led , ledbånd , muskler og sener.

Det tager skade og svækkes, hvis det belastes for meget og hvis det belastes for lidt. Ved en skade skal belastningen derfor justeres. Prisvindende foder og tilskud tilbydes i aktuelle kampagner. Gratis rådgivning på højeste niveau for sundhe motivation og præstation.


Leddets funktion - Bevægelse mellem knoglerne. Knogler, led og muskler udgør det muskuloskeletale system, der styres centralt af hjernen. Dér, hvor to eller flere knogler støder sammen, findes der et led. I et led er to knogleender holdt sammen af ledkapslen, som er forstærket af nogle kraftige ledbånd. Leddene kan deles i ægte (synoviale) og uægte (synarthrose) led.


Oversigt over det højre knæ. Latin, Ligamentum (Plural: Ligamenta). Skader på knogler, led og muskler er den hyppigste årsag til kontakt til egen læge eller skadestue. Overrivninger af ledbånd ses jævnligt omkring skulderle ankelled eller knæled. Mens de uægte led kun tillader små rokkende bevægelser mellem de forbundne knogler, er de ægte led højt specialiserede for udførelse af større og præcist styrede, næsten friktionsfri bevægelser.


Styringen beror dels på ledfladernes udformning, dels på ledbånd , ligamenter, der er tilhæftet knoglerne, . Der, hvor to eller flere knogler mødes, er der et led. Afhængigt af kravene til bevægelighed har ægte led forskellig udformning.

Ledbånd styrer vores bevægelser. Eksempelvis stabiliseres knæleddet af kraftige ledbån der som korsbånd krydser hinanden inde i ledhulen. Her på siden finder du et godt og varieret udvalg af kosttilsku der plejer hundens led , knogler og ledbånd. Ligesom hos mennesker, så slides der dagligt på led og knogler, det samme gælder vores aktive og virile hunde. Der findes heldigvis mange supplementer, som kan forebygge og afhjælpe din hunds problemer.


Dysfunktion af kroppens muskler, led- og ledbånd. Derved kommer kravebenet til at stritte opa og armens funktion vil føles svagere.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop