Strømværdier kabler

Et underdimensioneret kabel bliver varmt. Det betyder forkortet holdbarhed for kablets isolation og i værste fald brandfare. Nedenstående tabel gælder for PVC- isolerede ledere ved en omgivelsestemperatur på °C. Den stammer fra de forenklede danske bestemmelser til fastlæggelse af strømværdier i . Det tekniske katalog knytter sig til produktprogrammet, som er beskrevet på katalogbladene på nktcables.


Produktbladene indeholder oplysninger om anvendelse, teknik, konstruktion samt sortiment med angivelse af EAN 13. Isolationstyper og driftstemperaturer. Alternativt skal strømværdien baseres på den laveste af de maksimale driftstemperaturer for kablerne i den samlede fremføring. Strømværdier for PVC isolerede ledere og - kabler ved en omgivelsestemperatur på °C.


Mindre gode varmeafledningsforhold. Normale varmeafledningsforhold. Særligt gode varmeaflednings forhold. Installations- måder iht. Denne værdi anses globalt for at være nødvendig af forsigtighedshensyn, når jordtype og geografiske forhold ikke er specificeret.


I særlige tilfælde kan der gives dispensation til færdiggørelse efter 1. Strømværdierne i tabellerne på side 2 og gælder for en enkelt strømkreds be stående af to eller tre samtidigt belastede ledere, f. Korrektionsfaktorerne for samlet fremføring gælder for samlet fremføring af isolerede ledere og kabler , der har samme højest . Brug den rigtige tabel for strømværdier. Er temperaturen større eller mindre end 30°? Gang kablets strømværdi med korrektionsfaktor for temperatur.


Brug korrektionsfaktor for samlet fremføring. Er der samlet fremføring? Når man har fundet en strømværdi for et passende kabel , skriver . De enheder, der kan vælges mellem, er A, kW og kVA. Anneks C indeholder en simplere tabel (Tabel C.5) for strømværdier , samt en tabel ( Tabel C.5) for samlet fremføring.


Note vedrørende kolonnen Strømværdi A. Første tal i kolonnen herunder angiver strømværdi ved fleksibel installation og ved 60° C ledertemperatur. Sidste tal i kolonnen herunder angiver strømværdi ved fast installation og ved . Kablerne bruges til indendørs og udendørs installationer og fåes i mange forskellige størrelser fra 3X- 3X- 5X- 5Xsom er de mest brugte størrelse. Men også større typer lagerføres f. Nedenstående strømværdier er baseret på reference-installationsmåder gældende for flerleder kabler i fri luft ved en omgivelsestemperatur på 30°C. Kablet er anbragt således, at varmeafgivelsen og den naturlige luftcirkulation ikke er forhindret.


I praksis er det tilstrækkeligt med en afstand mellem kablet og enhver . På denne måde tilsikres at der kommer en sikring med for stor strømværdi i installationen. Men hvordan vil du dimensionere og oplægge dine kabler i fremtiden? I så fald der kan være en sikkerhedsrisiko, da strømværdier i dette afsnit giver mulighed for en væsentlig øget effektafsætning i kablerne.


Gruppe er brugsstrømmen 129A, og da vi skal have en sikring som er større end det for at overholde formlen fra før, skal sikringen være en 16A, og for at kablets strømværdi er . Ser man på el-installatørernes nuværende lovtekst i Stærkstrømsbekendtgørelsen, afsnit kapitel 5 tabel A. Hvis man for eksempel vælger et 3GmmNOIKLX ved normal varmeafledningsforhold i den nuværende tabel . Her finder du en række produktblade på forskellige produkter fra vores sortiment. Produktbladene kan frit downloades og har du brug for et print, skal du blot kontakte Simon, så sørger han for at sende det til dig. VI LØFTER BRANDSIKKERHEDEN TIL ØVERSTE NIVEAU.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop