Efterløn født 1956

Du har mulighed for at gå på efterløn og trække dig tilbage fra arbejdsmarkedet før folkepensionsalderen, men tidspunkt og længde afhænger af din alder. Din efterløn afhænger af, hvornår du er født. Det er muligt fortsat at have arbejde samtidig med efterløn mod fradrag for arbejdstimerne i efterlønnen. Efterlønsordningen er en fleksibel ordning. Størrelsen af din efterløn afhænger af, hvornår du går på efterløn.


Du får den samme sats i hele efterlønsperioden. Din sats kan aldrig blive lavere end den, der fremgår af efterlønsbeviset. Du kan se de aktuelle satser på . Det er muligt at have arbejde samtidig med efterløn mod fradrag for arbejdstimerne i efterlønnen. Du får som udgangspunkt mindre i efterløn , hvis du har andre pensionsordninger.


Perioden med ret til efterløn bliver gradvist afkortet fra til år. Det får betydning for dig, der er født den 1. Vi har en oversigt over, hvad der gælder for de forskellige aldersgrupper. Oversigten finder du andet sted på siden om den nye efterløn.


Nye regler for fradrag for pensionsopsparinger. Du må arbejde ubegrænset ved siden af din efterløn , hvis du er lønmodtager. Din folkepensionsalder er år. I oversigten på side 6-kan du se, hvad der gælder for dig.


Det årlige efterlønsbidrag udgør gange den maksimale dagpengesats. Hvis du samtidig med efterløn får løbende udbetalinger fra en arbejdsmarkedspension, trækkes procent af det faktiske årlige pensionsbeløb fra i efterlønnen. Der gælder andre regler, hvis du er født.


Her kan du se den lovfastsatte efterløns - og folkepensionsalder og derme hvor længe du kan være på efterløn. Få svar på, hvilke efterlønsregler der gælder for dig. Det beslutter Folketinget i . Læs mere om efterløn her ! I tabel kan du se, hvornår du kan gå på efterløn og folkepension.


Hvornår kan jeg gå på efterløn ? For at kunne få efterløn skal du have betalt efterlønsbidrag i en årrække og opfylde andre betingelser – fx skal du stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Her kan du læse om hvor meget, du kan få udbetalt i efterløn og hvordan vi modregner din pension. Folkepensions- alder før tilbagetræk- ningsreform. Ny pensionsudbe- talingsalder i. Personer, der er født før 1. Pensioner vil altid medføre fradrag, uanset om du udskyder at gå på efterløn.


For dig har udskydelse derfor alene betydning for optjening til skattefri præmie. Derfor afhænger det af din alder, hvornår du kan modtage efterløn , hvor meget du kan få udbetalt, og hvornår du kan trække dig fra arbejdsmarkedet. Dette gælder for dig, der er født inden 1. Dine pensioner vil altid blive modregnet i efterlønnen – uanset hvornår du går på efterløn og om den udbetales eller ej. Som du kan se, vil det være meget .

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop