Motor mærkeplade

En motor skal altid have en mærkeplade , hvor du kan aflæse motorens data. Klik på de enkelte felter og få en forklaring på . Motoren forbindes i stjerne. Netforsyning forbindes i stjerne. Net- og faseværdi i stjerneforbindelsen. Faseværdi i stjerneforbindelsen.


Forhold mellem net- og faseværdi. Generelt om tilslutning af motorer. Mærkning af motorer i stjernekobling. Gennemgang af mærkeplade.


Det vil sige, at motoren overholder alle relevante EU- direktiver, fx lavspændingsdirektivet. At koble en motor i trekant eller stjerne. For at erfare om en motor skal kobles i trekant eller i stjerne, er det nødvendigt at undersøge motorens mærkeplade.


Valget af den ene eller den anden kobling afhænger af, hvilken spænding motorens viklinger kan tåle samt spændingen der er til rådighed. Bjørn laver en god gennemgang af motorens mærkeplade , samt en grundig forklaring om tab og strømme. Dahlander motorens kobling giver et poltal forhold 1:2.


Ud fra dette kan vi udlede at dahlander motoren kendes på forholdet 1:på omdrejningstallet, som kan aflæses på mærkepladen. Virkningsgraden er for en motor er forholdet mellem den optagne effekt og den afgivne effekt. Den optagne effekt baserer sig på en udregning hvor der kompenseres for en række forhol bl.


Den afgivne effekt aflæses på mærkepladen , og er et udtryk for hvor meget effekt . Sikrings- størrelse motor start. Det lave tal angiver den spænding som viklingen er beregnet til, og dermed når motoren skal kobles i trekant (D). Det høje tal er så kvadratrod højere og angiver, hvornår motoren skal kobles i stjerne (Y). Ingeniørhøjskolen i Århus.


Antal faser og nominel frekvens. Nominel effekt på akselen. Spænding og strøm ved trekant kobling. Kapslingsgrad: Støvbeskyttet og beskyttet mod vandsprøjt.


Følger: Følgere: Biler: Emner: 5Svar: 4. De lasker plejer dog at sidde rigtigt som de skal og drejer den forkert så bytter du faser. Er der en der ganske kort og med få or kan fortælle mig betydningen af en mærkeplade hvorpå en motors Cos phi står, jeg har ikke brug for de store. Mærkepladen til energisparemotorer indeholder en angivelse af virkningsgraden og effektivitetsklassen iht. PM- motor ) og højeste virkningsgrad. Indbygningsventilatorer med VDE-godkendelse (jfr. mærkeplade ) egner sig til indbygning indeni apparater og ikke til den direkte.


Tekniske data) kan resultere i en defekt i apparatet og forårsage skader! Specielt de nationale standarder for installation i landet, hvor motorerne anvendes. Kun uddannet per- sonale med viden om disse standarder må håndtere denne type apparater. Overensstemmelses- erklæring.


Alle ABB- motorer med et CE-mærke på mærkepladen. Re: PM alternator af faset motor. Det ser ud til at være den rigtige type motor du har fat i. Den nemmeste måde at finde antallet af poler, er nok at kigge på motorens mærkeplade.


Der skal du finde motorens hastighed (n).

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop