Sundhedsdokument får

I CHR kan du fremsøge en række oplysninger om besætninger og kreaturer. Desuden tilbyder siden dig en række selvbetjeningsløsninger. Når får og geder flyttes, skal de ledsages af sundhedsdokumenter , og du skal huske at indberette flytningerne til CHR. Du kan læse mere om sundhedsdokumenter og flytning af får og geder ​her​.


For at medvirke til at mindske risikoen for hurtig spredning af smitsomme . Dokumentet skal følge dyret eller dyrene til modtageren. Modtageren har pligt til at opbevare dokumentet i mindst år efter udskriftsdatoen. Det er også muligt at angive fødevarekædeoplysningerne på landbrugsindberetning. I enkelte tilfælde behøver flytning af får og geder ikke ledsages af et sundhedsdokument.


Du kan desuden bestille øremærker og erstatningsøremærker til dine dyr. Slagtning af lam, får og geder. Lam, får og geder skal ledsages af et såkaldt sundhedsdokument.


Fødevarekædeoplysningerne indgår i det sundhedsdokument , der skal udfyldes elektronisk på CHR. Man kan undtagelsesvist og mod betaling få en udskrift tilsendt med stamoplysninger forudfyldt ved at kontakte SEGES. Ved indberetning i forbindelse med DAKA: Angiv dato for dyrets dø angiv dato for hvornår DAKA afhentede dyret. Der skal angives afgang og dødsfald på dyret. Når dyr flyttes fra besætningen skal antal dyr og dato meldes til CHR inden dage.


Flytninger til græsarealer uden sammenblanding . Men det har altid været købers ansvar at få oplysninger om kvægets sundhed. Det er understreget nu, hvor sundhedsdokumentet falder bort, lyder det fra Karsten Aagaard. Mens sundhedsdokumentet nu bortfalder for kvæg, så er det fortsat et nødvendigt dokument ved handel med får og geder.


Kapitel 1 Mærkning af får og geder. Inden slagtning af lam, får eller geder skal der udfyldes et sundhedsdokument for dyrene (følg linket nederst på siden). Det fremgår af ”Flyttelisten”, hvilke indgange der har været i besætningen. Sundhedsdokumentet skal være slagtehuset i hænde senest dagen før slagtning, enten indscannet pr.


Til kontrollen af får og geder er der siders tjekliste: På den første side noteres: De aflæste øremærker. Husk at tjekke bilag III for se hvor stor stikprøven skal være. Dansk Landbrugsrådgivning - Får og Geder har lavet en fin lille pjece som beskriver reglerne, her findes en oversigt over hvornår de forskellige regler er gældende:. Identifikationskode: Oplysninger påtrykt et øremærke, der i udlandet er tildelt et kreatur, et svin, et får eller en ged.


Får eller geder, der flyttes fra eller indsættes i en besætning, skal være ledsaget af et sundhedsdokument til får og geder, der angiver dyrets eller dyrenes identitet, jf. Indlæg skrevet af Rasmus C. Er der nogen der kan fortælle mig, hvorfor jeg skal sende et sundhedsdokument med et får ved salg og ikke en ko? Start med at kontakte avlere af forskellige racer og tag ud og besøg dem, så du får valgt den rigtige race fra starten.


Du får samtidig idéer og tips til din egen stald - og foldindretning. Hvis du senere skal sælge geder fra din ejendom, skal du udskrive et sundhedsdokument. Vaccinationsattest for duer, vaccinationsdokumentation for fjerkræ og sundhedsdokument for får og geder skal medbringes i original. Kørsel med andres dyr: 1) Hvis du tager penge for at transportere andres dyr, så er det vognmandskørsel og kræver vognmandstilladelse, hvis din bil og evt. Dyret skal være hos os i stalden kl.


Efter slagtning ser dyrlægen igen dyret, hvorefter det kommer videre til nedkøling og modningskøl.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop