Mannen rasfare

Fjellpartiet er blant dei mest overvaka i landet, og er nøye kontrollert av geologar i NVE. At fjellpartiet fell ned før eller seinare, er ekspertane samde om. NVE varsler søndag kveld om store bevegelser i det mest aktive partiet i fjellet Mannen.


Søndag morgen var bevegelsene oppe i centimeter i døgnet og utover dagen har bevegelsene økt. Det mest rasfarlige området ligger inne i renna der pila peker.

Det ustabile partiet er om lag km. Mannen helt til venstre i fjellmassivet Trolltindan, sett oppover Romsdalen. Dette er en stor belastning for de som bor her. Beboerne i fareområdet for det rasutsatte fjellpartiet Mannen i Romsdal ble torsdag kveld evakuert.


Farenivå rødt for annen gang på kort tid - vaktlag følger bevegelsene i fjellpartiet Veslemannen kontinuerlig i natt. Video fra toppen av det rasutsatte fjellet Mannen viser at snøen som har falt, blir liggende. Følg med på vårt livekamera minutt for minutt her eller øverst i artikkelen.

Farenivået ble tidligere denne uken oppjuster fra gul til oransje, før det ble satt til rødt, som betyr ekstrem fare for ras. SISTE: Snøen har lagt seg på Mannen - ekstrem rasfare. EKSTREM RASFARE : Pressebrief om utviklingen ved Veslemannen etter at farenivået steg til Rødt nivå.


Rasfare ved Mannen : Varsler stor skredfare for Veslemannen. Hever farenivået til oransje - høyt, fordi det er venta relativt store nedbørsmengder. NVE har hevet farenivået til rødt for det rasutsatte fjellpartiet Mannen i Romsdalen. De kommer ikke til å forsøke å tilføre vann, slik de prøvde forrige uke. NVE overvåker kontinuerlig ustabile fjellparti som alle utgjør en høy risiko for fjellskred.


Hvert fjellparti har til enhver tid et farenivå etter skalaen på fire trinn. Kilde: Norges vassdrags- og energidirektorat, . NSB innstiller på grunn av Veslemannen. Frykter at togsett ikke kommer seg ut fra Åndalsnes. Togtrafikken mellom Bjorli og Åndalsnes er stengt på grunn av rasfare ved fjellet Mannen i Rauma kommune. Ekstrem rasfare ved Mannen.


Pumper vann for å utløse ras. Se direktebildene fra fjellet her!

NVE har redusert farenivået for ras fra fjellmassivet Mannen fra rødt til gult. De evakuerte får flytte hjem igjen, og togtrafikken gjenopprettes. Fjellpartiet Veslemannen har aldri før vært i større bevegelse enn det er nå, men det er fremdeles uvisst når fjellpartiet vil rase.


Sent torsdag kveld oppgraderte NVE rasfaren til ekstrem, og beboerne i nærheten ble evakuert. Samtidig startet man å tilføre store mengder vann til fjellet, i håp om å provosere frem et skred. Fredag ettermiddag opplyste NVE at bevegelsene i fjellet var økende, og at det flyttet seg 15 .

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop