Uranus græsk gud

Han var Gaias første søn og samtidig hendes mand. Sammen fik de gudebørn, titanerne, foruden kykloperne og de hundredarmede. De to sidste søskendeflokke spærrede Uranos inde i Tartaros. Titanerne skræmte ham, og derfor blev de skjult . Det kan henvise til identifikation med den vediske Varuna, som var gud for himlen og vandet.


Grækerne forestillede en himmel, massiv messing kuppel, . Den tidligste nedskrevne beretning om skabelsen i græsk mytologi findes i Hesiods digt Theogonien, Gudernes fødsel. Ligesom for andre græske myter gælder . Han blev omstyrtet af sin søn Cronus. Lær mere om græske titaner og mere i denne vejledning til mytologi. Venus repræsenterer det kvindelige princip,, mens Mars er den maskuline krigsgud. Uranus eller Ouranos er himlens første gud.


Jupiter (Zeus) er den store ekspansive faderlige himmelhersker. Saturn (i Rom gud for landbrug) er i astrologien det konservative, begrænsende, faderlige princip. I begyndelsen er Kaos, den store tomhe som hersker overalt i universet. Jorden er en fla cirkelformet skive, over hvilken svæver en lukket himelkuppel. Hele vejen rundt om jorden løber verdenshavet Okeanos.


Den første gudinde er Gaia, som er altings moder. Gaia opstår af Kaos, og hun giver liv til Pontus (Havet) og . Alle planeterne i vores solsystem bærer navne fra den romerske mytologi, der som bekendt er tæt knyttet til den græske. I den græske mytologi havde gudinden Afrodite den samme rolle. Hades, Poseidon, Zeus Gaia hun er jordens guinde.


Okeanos er verdenhavet der omkrandser hende Gaia Kronos . Hun var gift med Vulcanus, men elskede krigsguden, Mars. Jupiter, vores solsystems største planet, blev opkaldt efter lederen af alle guder i de græske og romerske myter. Græsk navn: Nike Vulcanus denromerske gud for smede, ild og håndværk.


Romerne har navngivet planeten Saturn efter en gud af landbrug. Så gik flere tusind år før flere planeter blev opdaget. Pluto Pegasus mytologisk, bevinget hest,. Porfyrion giganternes konge Poseidon den græske havgud;søn aftitanerneKronos ogRhea;bror til Zeus ogHades.


Da Voyager var på vej ud for at tage billeder af Pluto planlagde man dens rejse så den kom . Til trods for sin høje status blev han dog kastreret af sine egne sønner, titanerne. Det siger noget om, hvor langt der er. Saturn er opkaldt efter den romerske gud for landbrug Saturnus, som modsvarer den græske gud Cronos. DøtreEgyptisk Gudinde Guder Græsk MytologiGudinder Græske GuderFødselMagi Græsk MytologiDet Gamle Grækenland. Rom de sibyllinskebøgerensamling afspådomme påversskrevet på græsk.


Svensk har en artikel oUranus.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop