Hvor mange måner har jupiter

Themisto, og disse måner havde baner der naturligt inddelte dem i fire grupper, hvoraf de føromtalte galileiske måner er én gruppe, men de mange nyligt opdagede måner tegner et noget mere kompliceret billede. Talrige steder brydes dette bæltemønster af lavtryk, hvor skymasserne hvirvler rundt om lavtrykscenteret. De hedder: Ganymedes, Callisto, io og Europa (den mindste). Bagsideredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis samt fast afløser på Fyens Stiftstidendes Menneskesider.


Faste stofområder: satire, læserkontakt, tid og rum. Har arbejdet på Vendsyssel Tidende og Aalborg Stiftstidende. I det hele taget minder kæmpeplaneten meget lidt om Jorden, for eksempel har den . På dem finder man vulkaner, geysere og skjulte have. I alt har den 6 men de har ikke alle fået navne endnu, og man ved ikke meget om dem. Ligesom de andre jovianske planeter har den en sammensætning meget lig den oprindelige sammensætning af Solsystemet og Solens nuværende sammensætning.


Jupiter er solsystemets største planet, ca. Her er en liste over andre planeter i Solsystemet, der er betydeligt mere veludstyrede, når det kommer til måner , end vi er, og hvor nattehimlen må se fantastisk. Saturns største måne Titan har en tydelig og tæt atmosfære, og mange forskere har da i tidens løb også ment, at der var reel mulighed for liv her. Vores nærmeste naboer i Solsystemet er skrækeksemplerne på, hvor heldige vi er med vores planet. Der havde siden oldtiden været mange spekulationer om naturen af den gådefulde Via lactae, men nu var gåden løst, mente han.


I lang tid har man haft en teori om , at der befinder sig et hav under Europas overflade. Mange senere rumsonder har gjort det samme for eksempel: pioneer 1 voyager voyager og Ulysses. Io har aktive vulkaner, mens Europa har et isdækket ocean af saltvan hvor liv måske er opstået.


Der kan laves forskellige grupperinger af de dele, som solsystemet består af. Alle otte planter har måner , hvilket er mindre himmellegemer, der kredser om planeterne. Med alt, hvad dertil hører. Til de fire mest kendte . Det vi ved om planeten har vi fra det. Hvor langt tid varer et . Et fremtidigt rumfartøj kan opfange vanddampen og analysere vandet for tilstedeværelsen af . Den består udelukket af gas bortset fra en hård stenkerne.


En af dem er så stor at den er større end Jorden og har eksisteret i omkring 3år. Teorien under støttes af, at de to måner har mange kratere på overfladen. Hyrdeeffekten, hvor månerne mekanisk skubber støvet sammen i ringe, mener forskerne ikke, har nogen nævneværdig indflydelse på ringenes udformning.


Det er den femte planet fra solen og den første af de store gasplaneter. Middelavstanden fra Solen er vel fem ganger Jordens, planeten er sterkt flattrykt pga. Det mener amerikanske forskere, der har nærstuderet en række mørke områder på det isdækkede himmellegemes iskolde overflade. De mørke områder er nemlig tegn på dynamisk aktivitet - ikke ulig den vi se på Jorden i forbindelse med den vulkanske såkaldte hot spot-aktivitet, som man ser under f. Den er knap år om at kredse en gang om Solen i en afstand af 7mill.


Dens masse er 3gange Jordens. Grunden til, at vi er begejstrede for det er, at hvis man havde is mellem klippe og van så ville man have helt rent vand. Planeten består især af brint og helium , som er . Og der er ikke så gode muligheder for levende organismer.


Astronomisk og astrologisk. Den er hele gange større end Jorden og har ikke mindre en kendte måner.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop