Kvægpas

Når du skal eksportere kvæg, skal du sørge for at dyrene ledsages af et kvægpas. Enkelte mindre slagterier i Danmark kræver også, at kvæg ledsages af et kvægpas ved slagtning. I CHR kan du fremsøge en række oplysninger om besætninger og kreaturer.


Desuden tilbyder siden dig en række selvbetjeningsløsninger. Velkommen til Webdyr - stedet hvor du gratis kan indberette de lovpligtige registreringer, så du . Opkrævningen dækker omkost- ninger ved udskrivning og forsendelse af dokumenterne samt kontrol heraf. Hjemmelsgrundlaget er: Fødevarestyrelsens bekendtgørelse nr.


Landmænd skal oplyse maskinstationen, hvis de er faldet i salmonellastatus, fastslår Jysk Landbrugsrådgivning. Der er kun én ting, der er værre end. Men for at køerne kan fragtes til udlandet, skal man have et kvægpas. Og de blev bestilt i god tid - men så kom snestormen, og posten nåede aldrig frem.


Så der holdt tre store lastbiler og ventede på, at posten skulle komme. Men der kom ingen kvægpas , og så måtte jeg jo sende lastbilerne tomme af ste . Derfor havde han i god tid bestilt de påkrævede kvægpas. Men når man bor herude, så får man ikke post, under en snestorm, siger Poul Pedersen lidt i spøg. Og det gjorde han heller ikke mandag, hvor tre lastbiler holdt klar til at fragte køerne sydpå. Og uden kvægpas - ingen eksport.


Ja, det er en rigtig træls historie. Med den nye bestillingsmetode fra Fødevarestyrelsen, er det i dag muligt selv at udskrive kvægpas. Når du anmoder om udstedelse af kvægpas for handyr , skal du oplyse, om du ønsker handyrpræmie eller ej. For alle handyr, der forsendes levende til et andet EU-lan skal der udstedes et kvægpas. Kvægpasset skal følge dyret og skal ikke indsendes til NaturErhvervstyrelsen.


Sproget selv var usædvanligt i sammenhæng med stude, hvormed alle, der bor i et nyt lan er bekendt, men der var også noget i stemmen , . Vosu Minni Kvinde Født: 8. Emu: Udløber af den Minni Isa: Prins (Danmark) Udstillingen 9Sektion. Svineproducenter har pligt til at indberette flytninger af svin ved afgang fra besætningen . Gebyr for automatisk udskrivning af sundhedsdokumenter for får og geder direkte fra det Centrale HusdyrbrugsRegister (CHR). EU, idet oplysningerne fra kvægpasset skal kunne udveksles direkte mellem medlemssta- ternes databaser.


Endelig åbnes der op for, at kvægproducenter kan føre det lovpligtige be- sætningsregister digitalt. Derudover er der rettelser af internetadressen for registrering af flytninger af svin og bestilling af kvægpas og sundhedsdokument til får og geder. Mærkning af får og geder med et reserveøremærke vil medføre både en administrativ og økonomisk lettelse for besætningsejere. Dyr, der er døde og afgået til DAKA, skal ikke indgå i kontrollen, da de ikke er potentielt støtteberettigede. Anden dokumentation for indgangsdatoen . Flytning til udlandet sker med kvægpas.


CHR - Temadag for miljømedarbejdere - Envina. Fåre- og gedeproducenter har pligt til at indberette flytninger både .

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop