Sæt komma rigtigt

Komma hjælper os altså med at forstå indholdet i sætninger. Følg de vigtigste regler. Med fire regler kan du sætte langt de fleste kommaer rigtigt. Vi har udeladt de sværeste og mest indviklede kommaregler , som kun gælder i særlige tilfælde, og kun hvis man sætter startkomma.


Ugle der siger: Kan du mon svare rigtigt p dem alle sammen? Få kommaerne korrekt placeret med dette værktøj! Har du problemer med det danske komma? Så kan Kommaforslag hjælpe dig! Dette program hjælper dig med at sætte komma - dvs.


Desuden skelner programmet mellem over forskellige fejltyper og . Gratis kursus i de danske kommaregler. Lær at sætte kommaerne rigtigt. Det er faktisk ikke så svært. Dansk Sprognævn får mange spørgsmål fra danskerne om, hvor kommaet skal placeres rigtigt.


I Danmark er det valgfrit, om man vil sætte startkomma foran ledsætninger eller undlade startkomma. Så er dette blogindlæg noget for dig. Læs med her, hvor vi gennemgår simple kommaregler, der klæder dig på til at kunne sætte kommaerne korrekt, så dit budskab fremstår knivskarpt og uden slinger i valsen, som . Tror sgu ikke at man kan få et program til at sætte kommaer til at køre helt optimalt.


Der er jo ikke rigtig nogen matematisk logik i kommasætning. Så skulle det gøres udfra noget database-agtigt, som ville fylde alt alt for meget. Det at kunne sætte korrekt komma er en vigtig del af dit sproglige visitkort.


Læs først artiklen ”Dansk komma” - husk underartiklen ”Hvad er en sætning? Når du har løst opgaverne, så gå videre til facitlisten. De ville foretrække at han kom frem for at han blev hjemme. Og det er fuldstændig tilladt, i orden og rigtigt at sætte startkomma – det vil sige at sætte komma mellem alle ledsætningerne – så hvorfor pokker skulle du gøre det.


Forud for forhandlinger om gymnasiereformen opstiller Venstre nu et hovedkrav om en national sprogstrategi, der umiddelbart mødes med bred politisk opbakni. Nu kræver sprogfolk en afgørelse om de forkætrede kommaregler i det danske sprog. Efter ti år med valgfrihed mellem to måder at sætte komma på, er fo.


Mange har det svært med kommaer og har næsten opgivet at lære at sætte dem rigtigt. Og udviklingen i reglerne har ikke gjort det nemmere for nogen. Men faktisk er der kun seks kommaregler – værre er det ikke. De lyder sådan her: Regel 1: Sæt komma efter ledsætninger.


Sæt også komma før ledsætninger, hvis du . Få styr på de danske kommaregler og lær at sætte komma rigtigt hver gang! Kommakurset gør dig fortrolig med kommareglerne, . I BRO arbejder vi rigtig meget med tekst. De fleste danskere har svært ved at sætte komma rigtigt.


Det skyldes til dels den myte, at der findes flere sæt kommaregler, og at man derfor kan sætte komma nogenlunde, som man vil. Det betyder samtidig, at det er nemmere at lære at sætte komma, end . Se en video med Thomas Skov, hvor du får en grammatisk grundviden og lærer at sætte kommaet rigtigt i din tekst. Der er ingen tilgængelige oplysninger om denne side.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop