Hvor stor er saturn

Hovedbestandele af atmosfæren. Brint (9), helium (). Saturn har ikke nogen fast overflade). Gennemsnitlig temperatur ved skytoppe. Dette kan føre til en faseseparation, hvor det hidtil . Blandt de mange måner finder.


Middelafstand til Solen, 1. Masse i forhold til Jorden, 918. Rotationsperiode, timer min. Overfladetemperatur, -180° C. Kredsløbets hældning (i forhold til ekliptika):, 4grader. Atmosfærisk tryk: bar. Vægtfylde: gram per cm3.


Men det ser ud til at den har en varm, indre kerne, af jern og klippemateriale. Omkring den indre kerne, er en ydre kerne, som sikkert består af ammoniak, metan og vand. Et lag af sammenpresset, flydende, . Planetariet indvier i dag et helt nyt, superskarpt digitalt set-up til visning af stjernehimmelen, og tilbyder i den forbindelse en række forestilliner, hvor en . I virkeligheden har det vist sig at hovedringen også består af et stort antal små ringe. Det er uklart hvor ringene stammer fra. Det fik mange forskere til at sætte Enceladus på listen over fremmede kloder, hvor der måske kan være liv.


Den er den næst største i solsystemet. Dog har den formodentlig en lille kerne, og uden på denne et lag brint under så stort tryk (ca. mill. atm.), at det er strømførende. Yderst er en skyfyldt atmosfære med voldsomme storme. Begge planeter har store storm områder, som er konsekvent aktive på overfladen.


Solen og den anden største planet i vores solsystem. Ved ringenes yderkant kredser månerne Janus og Epimetheus i næsten samme bane, hvor de skiftevis synes at indhente hinanden. Den har måner, hvor de største hedder Titan og Rhea. Ligesom Jupiter er den en gasplanet uden fast overflade, der hovedsagelig er opbygget af de lette gasser brint og helium.


Som små, lysende prikker i baggrunden kan. Her har den lige siden været i kredsløb, hvor den har taget billeder og hjulpet NASA med at afdække planeten og dens ringe.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop