Sjove forsøg med magneter

Med små eksperimenter og lege med magneter og magnetisme. Tekst med store farvetegninger. Molekylers vekselsvirkninger giver anledning til overfladespænding. Denne kan fjernes med sæbe: Forsøg nr. Den hvælvede vandoverflade.


Dette sjove forsøg kræver en lille, stærk magnet , men det kan købes på nettet:. Fysikbasen indeholder en lang række forsøg med magneter. Her er disse præsenteret i forskellige emnegrupper: INDUKTION.


Helt almindelig induktion i en spole kan vises med en spole, en magnet og for eksempel et amperemeter: Forsøg nr. Ved hjælp af en magnet og en . Her er gode forsøg man kan lave med magneter til eksamen. Det ene viser tiltrækningen og frastødningen af en magnet på en anden magnet over afstand.


Man tager en flamingokugle, eller noget andet der kan flyde, og placerer en lille staangmgnet i eller på det flydende materiale. Made by Rasmus og Martin tag 2-små stærke magneter og put dem under 3x A batteri og der efter tag. Hypotese: COer tungere end luft. Jonas Brøndum 23views. Jeg fortæller tit, at magneter ikke er legetøj, og det er de heller ikke.


I hvert fald ikke i deres oprindelige form. For de kan gøre stor skade, hvis man ikke bruger dem korrekt og “fornuftigt”. MEN hvis du alligevel søger magnetisk legetøj eller magneter til børn, så er jeg faldet over en webshop: CapToy med salg . Se det selv og tro på det lader med sjove projekter barnet få en ny opfattelse af lys og hvordan det kan snyde øjnene.


Lav sjove og overraskende forsøg med lys og spejle. I naturen kan man finde magneter i form af magnetjernsten, der er en jernholdig bjergart, der på gr…. Sjove forsøg med-serien: Sjove forsøg med magneter af Terry Jennings - Indbundet (Indbundet bog). AINiCo, firkantede stangmagneter med farvede poler.


Anvendes til ophængning af magneter til forsøg. FORSØG : Med dette forsøg kan du ved hjælp af en magnet og et batteri konstruere en lille el-motor med få elementer. Formålet med forsøget er at demonstrere princippet bag en elmotor. Det sjove er, at hvis man laver en statistik over, hvor meget de vejer, så vil vægtforskellene fordele sig efter et særligt mønster. I dette forsøg kan du indsamle magnetisk sand fra stranden eller sandkassen.


Det kan du fx bruge til at vise, hvordan et magnetfelt ser ud. Kåre og Emil udfordrer naturfagene med masser af konkrete elevforsøg samt sjove og lærerige spil på Nørd-Akademiet. Hvordan bliver man vægtløs?


Hvornår skal man bruge rumdragt?

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop