Den første pc i danmark

Samtidig udvikledes integrerede kredsløb, der kunne fungere som arbejdslager. Det gav basis for udvikling af en helt ny type computer, der i begyndelsen kaldtes mikrocomputer, senere pc. Kendte eksempler er Apples II fra . I dag for år siden blev den første personlige computer, som vi kender den i dag, sendt på markedet. A – ikke så udbredt i Danmark , men en succes i Storbritannien – ca.


Professor Peter Naur, der blev tilbudt stillingen som den første danske professor i Datalogi, spurgte på et møde, om der var nogen, der havde et forslag til et godt dansk ord for det engelske computer.

I den gamle patriciervilla var installeret den første danske computer - eller elektronregnemaskine, som det hed på den tid. Dansk Aritmetisk Sekvens Kalkulator, DASK, hed maskinen, der var bygget af radiorør. Selv om eftertiden har skabt det rygte, at den fyldte et to-etages hus, så er sandheden, at selve . En dum regnemaskine fylder rundt: Danmark kan fejre år med computer. Illustration: Teknisk Museum.


Den indre hukommelse var på hele fem kilobyte. Dataautomat og datamaskine blev. Charles Babbage udviklede herefter, som den første ideen til en maskine, der på flere måder minder om nutidens computer. Hvem kunne forestille sig det i dagens Danmark ?

På Danmarks Tekniske Museum fejrer vi, at landets første computer fylder år. Danmarks første computer, DASK, kørte sit første program fejlfrit. I den anledning har Danmarks Tekniske Museum i samarbejde . DASK var en moppedreng på tons, som fyldte en hel villa. Men den havde en regnekapacitet, som let overgås af en mobiltelefon i dag.


For år siden blev DASK, den første danske computer, indviet. For år lanceredes den første computer, der for alvor fik en plads i hjemmene. Men selvom computeren har ændret vores liv, udeblev revolutionen. Vi arbejder her med et computerbegreb der strækker sig fra de første mekaniske enheder til moderne elektroniske computere. Den var oprindelig bestilt under krigen af det amerikanske militær til at udregne tabeller over projektilers baner.


Beregninger, som tog flere dage at udføre i hånden, kunne ENIAC klare på få øjeblikke. Rundvisning – Luft under vingerne tor. De første elektroniske computere fungerede som nævnt vha. Den mangel på bærbare computere er rivaled kun af den hastige teknologiske fremskridt indført ved computerproducenter.


Overvej, at IBMs første laptop, PC Convertible , vejede £. Igennem et langt liv har Jørn Jensen været lykkelig begravet i maskinkode. Men han var også den første operatør .

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop