Mannen fjell dagsrapport

NVE, Seksjon for fjellskred. RAUMA (NRK): Familien har alltid visst at det går ras og steinsprang, men ikkje vore bekymra. No ligg dei i senga og høyrer på lydane frå fjellet, vel vitande om at det massive fjellpartiet glir sakte men sikkert ned mot heimen deira. Geologiske prosesser har formet landet vårt gjennom millioner og milliarder av år. Tidslinjene til de prosessene som har formet landet vårt er imidlertid enorme, . De siste dagene har hun fulgt med på værmeldingen og NVE sine dagsrapporter.


Vært i en slags beredskap. En ser nå økt aktivitet i fjellet . VANN VED MANNEN : I dette området er vannsystemet etablert som forsøksvis skal. Til høyre: Nedsenking av vannpumpe i fjellvannet.


Formen kan minne om en enorm gås som sitter og skuer ut over dalen. Andre assosierer formen med bokstaven Z. Den kan sees fra dalføret. Det er bygget en helikopterplattform og en målestasjon på fjellet som avgir dagsrapporter om bevegelser og vær.


Planen er å bruke vann på fjellet for å bidra til å få fjellet til å rase. Dette skal skje når bevegelsene er store og folk i faresonen er evakuert. Tidligere har vi sett at hastigheten . Dersom situasjonen ikke endrer seg, vil ny dagsrapport bli publisert på nve. Det blir spennende å se hva vi får til, sier sjefgeolog Lars Harald Blikra i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) til NRK. Mannen har en særegen tindenål.


Seksjon for fjellskred , NVE. NVE i dagsrapporten for fredag 6. Bevegelsene i fjellet økte utover fredagettermiddag og nådde et maksimum på mm pr time. Etter dette har hastigheten avtatt og ligger nå rundt 1 . Norges vassverk og energi direktorat (NVE) har ansvaret for overvakinga av dei ustabile fjellpartia.


Overvakinga av Åkneset og Hegguraksla skjer ved hjelp av måleinstrument som er plassert ute i fjellet. Dersom det skulle bli fare for skred vil befolkninga gjennom automatisk telefonoppringing og sireneanlegg bli varsla. Rørslene har gradvis blitt mindre, og den siste veka har dei stabilisert seg på under mm pr. Tafjord Beredskap i dagsrapporten tysdag 3. Bilde som syner strekkstaga i området. Det er strekkstag som er festa mellom fast fjell og den øvre fjellblokka som syner rørsler.


Politiets oppgaver ved fjellskred. Det er politiet som har ansvar for å sørge for sikkerheten og at ingen blir utsatt for fare i en situasjon som den som nå er i Rauma kommune. Der satte NVE opp farenivået til rødt søndag 15.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop