Hvad er energi

Vi kan ikke se energien direkte, men vi kan se, hvad den kan. Den kan skabe varme i hjemmet, lys i pæren og varme dit ansigt på en sommerdag. Vi kan omdanne energi fra én form til en anden, men vi kan ikke skabe den som . Energi er evnen til at udføre arbejde. Når energi går fra en form til en anden, bliver der udført et arbejde. Den del af energien som ikke går til varme, udtrykker virkningsgraden ved . Alt hvad der bevæger sig, indeholder derfor kinetisk energi , og jo hurtigere det bevæger sig, jo mere bevægelsesenergi indeholder det.


Denne energiform udnyttes i vind- og vandmøller, hvor det netop er. Vi får dagligt anskuelsesundervisning i, hvad energien betyder for produktion, bekvemmelighed og økonomi. Det har medført, at de fleste taler om energi på en stort set korrekt måde. I hverdagssproget betegner energi legemlig og åndelig kraft. I fysikken betegner energi evnen til at udføre arbejde eller opvarme noget.


Den samlede energi i universet . ID=3cryptID=iddS5aDMChrZc. Hvis du skal gøre noget aktivt - f. Du kan selv mærke, hvis du ikke har nogen energi. Så bliver du træt og sløv. Du får din energi , fra det du spiser.


Hvor kommer energien fra? Der findes mange forskellige former for energi. Du har sikker hørt ordet brugt meget forskelligt. Kemisk energi er den energi , . Alle legemer med en masse har brug for en vis mængde energi for at bevæge sig.


Se artiklen Kinetisk energi. Men for mig står det ikke klart hvad ordet energi egentlig dækker over. Måske energi er udtryk for, at der kan udføres noget arbejde angivet i kilojoule eller kalorier. Er det rimeligt at sige sådan, og kan vi komme det nærmere? Men for seriøst at kunne deltage i debatten, er man nødt til at vide en hel del om energi, som desværre ikke hidtil har været alm.


I gennem tiden er jeg gentagne gange, både af forbrugere og politikere blevet bedt om at skrive en let forståelig redegørelse for hvad energi er og hvilke muligheder . Men i kroppen findes den som fysisk energi og psykisk energi. Den fysiske energi , der bruges er også det der kaldes stofskiftet. Den psykiske energi er det oversku du oplever at have.


Jo mere psykisk energi jo mere indhold overkommer du at have i dit liv. Når du bruger fysisk energi. Når man taler om energi i forbindelse med ernæring, menes den energi , som udvikles, når de næringsrige dele af maden nedbrydes og bruges af kroppen. Der er altså ikke tale om den form for energi , som vi normalt taler om, når vi har masser af overskud til . Når man efter en lang løbetur eller en hård dag i skolen lægger sig på sofaen og mener, at man ikke har mere energi, er det så den samme energi, som når olie brændes af i kraftværker? For at besvare dette, er det nødvendigt at analysere, hvordan energi egentligt kan beskrives.


Denne side forklarer forskellen pŒ elektrisk effekt og energi og gennemgŒr andre enheder, der vedr¿rer vindkraft. Den dag, Birthe Weiss gik af som indenrigsminister og blev erstattet af Thorkil Simonsen, var energidag. Sjældent har en dag været så dårligt timet.


Grøn energi - grøn strøm. I stedet for at bruge ordet energi , kan man skifte det ud med strøm. Da den typiske form for energi i Danmark er i form af strøm. Taler vi om den strøm, som bruges til at opvarme et almindeligt dansk hjem, er det hovedsageligt . Vedvarende energi er en fællesbetegnelse for energiformer, der ikke har begrænsede reserver. Hvad er vedvarende energi ? De fleste vedvarende energiformer stammer fra solen og adskiller sig fra kul og andre fossile brændsler ved blandt andet at være Coneutrale.


Brug af eksempelvis solfangere eller varmepumper til . Jordenergi er én af flere vedvarende energi -løsninger. Langt de fleste vedvarende energiformer får deres energier fra solen og du kan spare mange penge ved at benytte dig af en vedvarende energiform. Her beskrives hvad jordenergi er og hvorfor jordenergi er en god løsning.


Her kan du læse om Vedvarende energi og lære om hvad du kan gøre for at reducere dit energiforbrug.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop