Watt zoner

Watt træning er opdelt i syv forskellige intensitetszoner, det er en opdeling som en herre ved navn Andrew Coggan, Ph. De syv watt zoner ser sådan ud! Så har du et udgangspunkt for din træning!


Se skalaen nederst på denne side. Traditionelle hol hvor man læser teksten under “FØLELSE”, og på den måde afgør, .

The Future Scale kan anvendes til forskellige typer af indoor cycling hold: 1. Denne skala er udviklet af Andrew Coggan, som er en meget respekteret mand indenfor cykelverdenen, der har skrevet flere bøger indenfor emnet watttræning. Du har måske netop investeret i. Daniel Foder er IKKE uddannet træner, men . Som bruger af en wattmåler SKAL man bare vide hvad sin FTP er, for den er basen for hele ens træning, da den definerer ens watt - zoner. Desværre oplever jeg tit, at mange . LT er med andre ord den højeste intensitet (puls, pace, watt ), før produktionen af laktat bliver større end reduktionen, hvilket vil medfører en ophobning af laktat – dette vil ses som et yderligere knæk på laktat-kurven. Billedet indikerer “aerob tærskel”, “anaerob tærskel”, “maksimal iltoptagelse (VO2max)” .

Hvordan analyseres de og bruges til forbedring. Watt interval udført med udgangspunkt i pulsen. FTP, eller functional threshold power, er så vigtig fordi det bruges til at definere hvordan man skal træne. Mange kender til pulszoner og er vant til at træne efter dem, og på samme måde deler man watt op i zoner.


Det er et meget værdifuldt værktøj til at træne målrettet på at forbedre forskellige aspekter af cyklingen, som fx . Power to Weight ( Watts per Kg). Den mest normale måde at finde sin FTP er ved at køre en min test og trække fra resultatet. Herefter kan man så inddele i eller zoner. Hvor hver zone er kendetegnet ved at gå . Fra løbeverdenen kender – og bruger de fleste – måske allerede pulszoner som et effektivt værktøj til at træne korrekt.


Wattmæssigt skal du prøve at køre samme watt i den første 40-sekunders, som du kører i den sidste 40-sekunders. Du skal ligge i din Vo2-max zone , som er 1-1 af din FTP. Hvis du ikke ve hvad FTP er kan du læse lidt mere om den i denne guide til Stages wattmåler. Dog benytter vi en WATT skala ved indendørs spinning (BIKE) I Fitness.


Den primære forskel ved de to metoder, er at man ved måling af watt får præcis udmåling af den effekt du . Zone Endurance, Improves fat . Jojo - jeg foretrækker KLART at køre med de andre i klubben, også selvom intervallerne aldrig ligger i de rigtige zoner og vi ikke kører de intervaller jeg selv ville have kørt.

Men kører jeg alene synes jeg det er decideret røvsygt, hvis jeg ikke kører DDR-intervaller efter watt. Før jeg fik wattmåler var det meget . Wattræning anses blandt professionelle cykelryttere i dag, som den mest effektive træningsform og flere og flere indendørs cykler bliver nu produceret med påmonteret powermetre, så nu er watt -træningen for alvor trukket ind i cykelsalene. Så nu er det op til dig som instruktør at tage det nye redskab i brug.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop