Brint tankstation pris

Brint sælges i dag til en pris pr. Produktionen af brint sker ud fra elektricitet indkøbt med grønne certifikater enten på selve tankstationen eller centralt. Og eftersom prisen på brint er den samme som benzin, blev det lige pludselig en noget mere pebret omgang. Jeg kunne snildt have kørt. Når bilen skal fyldes op så ofte, og der indtil videre kun er ni tankstationer i Danmark, så skal jeg til at planlægge mine lange køreture.


Det er noget jeg ikke er god til. Eftersom der nærmest ikke har været brintbiler på markedet, og antallet af tankstationer har begrænset sig til nogle få forsøgsstationer, har den vision ikke. En vigtig faktor for forbrugeren er prisen for brændstoffet og indtil videre ligger prisen meget tæt på prisen for benzin.


Prisen for tankstationen er cirka mio. Foruden den nye tankstation i Herlev er det også muligt at tanke brint i Sydhavnen, Vejle, Holstebro og Aalborg. Planen er, at der inden årets udgang også er bygget tankstationer i Køge, Korsør og Aarhus. Måske kommer der også tankstationer i Esbjerg, . I dag koster en brintbil typisk 500.


Toyotas model FCV-R være klar til en lavere pris. Verdens første serieproducerede brintbiler kører nu i København, hvor kommunen har betalt en høj pris for at være ”first mover”. De Hyundai ixkan køre næsten 6km på kg brint , som tankes på tre minutter. Bilerne ventes udtjent om fire år.


Tankstationerne er standardiseret, så alle typer brintbiler kan tankes. Alle gældende elafgifter betales og der svares fuld moms af brint salget. Der er ikke noget hurlumhej med kabler,.


Fremskridt på teknologisk prisreduktion. Bilproducenter har de seneste år arbejdet målrettet mod at opnå såkaldt ” teknologisk. Deltagere ved møderne har således været både offentlige og. For de nuværende brintbiler sker . De ligger typisk ved eksisterende servicestationer eller større centrale parkeringspladser.


Optankningen sker som benzin eller diesel og tager få minutter. Det danske netværk af brinttank - stationer har været tilgængeligt i 9procent af tiden, svarende til niveauet for konventionelle tankstationer. Brin- ten sælges til en pris per kørt kilome- ter, som svarer til prisen for benzin.


En brintbil er en bil, som bruger brint som brændstof. Bilen drives af en elektrisk motor, der får sin strøm fra en brændselscelle i stedet for et batteri. Påfyldningen følger internationale standarder så at alle brintbiler uanset model kan anvende tankstationen. Brintprisen på norske kroner for 1gram sikrer samme pris pr. I Hobro arbejder man på at løse en af kerneudfordringerne i den grønne omstilling.


Via elektrolyse skal billig vindmøllestrøm laves til brint , som kan bruges i transportsektoren. Danmark kan dannes grobund for en beholderproduktion.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop