Forsøg med vandets kredsløb

I takt med at den globale gennemsnitstemperatur stiger, vil balancen i naturens store kredsløb forrykkes. De menneskeskabte klimaændringer kan således medføre flere tilfælde af ekstrem varme, ekstreme storme, ekstreme tørkeperioder , ekstreme oversvømmelser og ekstrem nedbør. Vandets kredsløb har afgørende. Ioniserende Stråling Forsøg - Duration: 1:55. Amazing Experiments with Water - Duration: 10:18.


Introduktion til vandets kredsløb - Duration: 1:31. Sæt fryseposen over dåsen(løst så der er luft i posen som i en ballon). Sæt posen fast med snor eller en elastik.


Sæt det hele i vindueskarmen. Snak om hvorfor det sker. Optag evt med tablet og en timelapsapp. Hvilke ting indeholder vand ? Til dette forsøg skal du bruge: Plasticposer.


Lav en simpel forsøgsopstilling, der illustrerer vandets kredsløb. Vi ønskede at se vandets kredsløb med vores egne øjne - og det kom vi også til. Skolen ejer en kasse, hvor der er bjerge i den ene ende og havet illustreret i den anden ende. Oppe på selve kassen er en sky. At blive bekendt med vand som ét af naturens kredsløb.


Vand er vigtigt for planter og dyr, derfor er det vigtigt, at vi ved noget om vand i naturen. Vand spiller en vigtig rolle i vores egen krop, og planterne er også afhængige af vand for at kunne . Dette udførte vi et forsøg om, hvor vi påviste sammenhængen mellem salt- og ferskvand og fandt ud af, at forskellene i densiteterne er lig det modsatte forhold af højderne af væskerne: . Det meste af det vand vi drikker, er ældgammelt. Sådan har vandet gjort i mange millioner år. Når du drikker vand , kan det derfor sagtens være, at en del af vandet har været turen igennem en dinosaurus for millioner af år siden. Der er ingen tilgængelige oplysninger om denne side.


Model af vandets kredsløb. Med et akvarium, vat, karsefrø og saltvand tilsat bromthymolblåt kan man lave en illustrativ model af vandets kredsløb. Man kan udvide øvelsen med to kontrolskåle bestående af to petriskåle med vat og karse. Den ene vandes med vand og den anden med saltvand tilsat bromthymolblåt.


Forsøg : - Mål hvor lang tid det tager at fylde et 1ml måleglas fra en dryppende vandhane. Hvor mange liter bliver det til på et døgn? Denne tredimensionelle model skaber en vandcyklus, som den forekommer i naturen. En fascinerende, genial eksperimentel model med vandets kredsløb , der rent faktisk får regnen til at falde, hvorefter regnvandet fordampes i en kontin.


I dette eksperiment demonstreres det, hvordan man kan bruge almindeligt sand til at rense mudret vand. Set som samfundets vigtigste ressource. Beskrivelse af vandmolekyle: 2. Der skal gerne opstå glæde ved at gå på opdagelse, lave enkle forsøg , og skabe noget alene eller sammen med andre.


Karsevanderen vil give et godt indtryk af vandets kredsløb i naturen. Forsøget vil også under- strege kredsløbets afhængighed af solens energi – uden en tændt lampe sker der intet. Lampens varme vil sætte fordampningen af vandet i gang. Den fugtige luft stiger til vejrs og fortættes mod plasticfolien.


Det kan let besvares ved at sige, at det er alt det vand , som omgiver os! Vandkredsløbet refereres også nogle gange som det hydrologiske kredsløb. Det hydrologiske kredsløb beskriver de processer, som transporterer vandet i og på jorden samt i atmosfæren.


Regnvandets tur gennem undergrunden. Hvor bliver alt vandet af, når det regner ? I dette forsøg skal vi regne u hvor lang tid det tager for regnvandet og løbe gennem jorden.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop