Støjskærm til varmepumpe

En støjskærm behøver ikke at være indkøbt til lejligheden. Det kan også være hegn eller bygninger, der allerede er tilstede på udendørsarealet, såsom en carport eller et skur. Man kan maksimalt sætte to støjskærme op omkring sin varmepumpe. Selvom det umiddelbart kunne lyde som en fiks ide, skal . Hjælp til støjende varmepumpe kan være en NoiStop støjskærm.


Det kan eventuelt ske ved at ”gemme” varmepumpen bag en bygning som fx et udhus. Du kan også opstille en egentlig støjskærm ved varmepumpen. Det er vigtigt, at afstanden mellem varmepumpen og støjskærmen er så stor, at der sikres tilstrækkelig ventilation (se leverandørens monteringsanvisning) . Det resulterede efter nogle måneder i, at naboen satte en støjskærm op omkring varmepumpen.


Men da den tilsyneladende gjorde pumpen mindre effektiv, tog han den ned igen. Den kan desværre sagtens høres . Programmet fungerer i al sin enkelthed ve at man indtaster nogle oplysninger om varmepumpen , for eksempel om underlaget er hårdt eller blødt, om man laver støjskærm , og hvordan den står i forhold til murværk. Dernæst finder man ejendommen på et kort, hvor man placerer varmepumpen på kortet.


Herefter skal du vælge, om du vil opstille støjskærm. Du kan mindske støjen hos din nabo med 5-dB ved at stille en eller flere støjskærme op rundt om din varmepumpe. Du kan højst stille støjskærme op på to sider af varmepumpen. Husk, at bygninger kan fungere som støjskærme (se afsnit 1 for krav til udstræk- ning).


Disse vil kunne reducere støj fra varmepumpe drastisk, og er derfor ligeledes en god idé, hvis varmepumpen skal stå tæt på f. Støjskærm til varmepumpe. Vibrationsisolatorerne kan placeres i hvert af hjørnerne på varmepumpen og dermed begrænse . Samtidig kan man i hvert hjørne af varmepumpen påsætte vibrationsisolatorer, som der dermed begrænser vibrationerne og således den uønskede . Opstil en støjskærm ved varmepumpen -– det kan mindste støjen med 5-dB. Tjek varmepumpens støjniveau, før du køber. Det står i varmepumpens databla men producenterne angiver det på forskellig måde. Luft til luft- varmepumper til sommerhuse 28.


Sådan forebygger du nabostøj 27. Hvor meget kan man spare på sin varmeregning ved at anskaffe sig en varmepumpe ? Man kan faktisk sige, at en varmepumpe fungerer som et omvendt køleskab. Varmepumpen står i et indhak så den ene side op af huset og bagsiden mod en anden væg på huset - med lidt afstand så den får luft - ingen beklædning på huset og under fødderne har de sat nogle små lapper af noget der skulle mindske evt vibration. For at opnå størst muligt effekt af et støjhegn anbefaler vi, at du får naboerne med til at etablere denne støjskærm. Alternativt kan dit støjhegn forlænges vinkelret ind langs siderne af haven i 5-meters længde.


Lydreduktionen ved denne type lydhegn er ca. Er lydstyrken fx på db. Fra - må du larme 40dB. Kan du ikke sætte en timer på, så den ikke kører fra - 07?


Alternativt ville jeg bygge et lille halvåbent træskelet rundt om den, isoleret med rockwool indvendigt for at tage støjen. Når du har udfyldt disse felter, kan du hurtigt indtaste din adresse, og så vil du få en række forslag og rådgivning til monteringen, så du undgår nabogener ift. Her skal du vurderer hvordan arealet ser ud i forhold til især naboerne, men også til f. Opsæt varmepumpen på et tungt underlag hvor vibrationer ikke forplanter sig, hvilket kan være stolper og betonfliser. Flyt varmepumpen til et ste hvor den ikke forstyrrer.


Find det bedste sted med Energistyrelsens støjberegner. Skift til en mere støjsvag varmepumpe.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop