En transistor

En transistor er en elektronisk komponent lavet af en halvleder og med mindst tilledninger. Ligesom de gamle radiorør, er en transistors opgave at lade et svagt elektrisk signal regulere en mange gange større strøm eller spænding, sådan at der kommer en forstærket kopi af det svage signal ud i den anden ende af . It is composed of semiconductor material usually with at least three terminals for connection to an external circuit. Og produktionen af strøm kan foregå på flere måder.


Transistorer blev udviklet som en naturlig progression fra vakuum rør . Og dette på grund af alle de forskellige transistorer man kan få.

Herunder er vist i diagram-form, hvilke slags, der findes: . Endvidere anvendes diskrete transistorer i specielle tilfælde, fx hvor der skal leveres store effekter. Til venstre ses en NPN transistor , til højre en PNP. En bipolar transistor er strømstyret.


Størrelsesforholdet mellem basisstrømmen og collectorstrømmen kaldes transistorens strøm-forstærkning. Udover at bruge en transistor i digitale kredsløb bliver den også brugt meget i analoge . Hejsa Hvad kan en transistor perspektiveres til udover at de findes i computere osv? Transistor , halvleder-forsterkerelement som baserer sin virkemåte på fysikalske forhold ved overganger fra et område inne i en halvleder med overskudd av elektroner til et område med underskudd av elektroner.

Det er to slike overgangsområder i en transistor. Hvordan en transistor virker. Da transistorer består af halvledere, skal vi først forstå hvordan en halvleder fungerer før vi kan begynde på transistorerne.


En halvleder er et stof der hverken er en meget god leder eller en meget god isolator. Som eksempler kan nævnes silicium, germanium og selen. Rettet: En voldsom kapacitans-forøgelse i en speciel transistor giver fremtidsløfter om meget hurtige computerchips, der bruger mindre strøm. Lærebøger skal skrives om. NanoBlogien: Det lyder som en forsinket aprilsnar men den er god nok: en gruppe hollandske forskere lavet en transistor af et atomlag tykt grafén (3Å), der kan styre en superledende strøm!


Søgning på “ transistor ” i Den Danske Ordbog. Find betydning, stavning, synonymer og meget mere i moderne dansk. I en bryterfunksjon sier man at transistoren er åpen når basen leder strøm, og at den er lukket når basen ikke leder strøm. Ved å regulere spenningen på overgangen mellom base og emitter kan man åpne eller lukke transistoren.


Transistor är en halvledarkomponent som används som signalförstärkare, strömbrytare, spänningsreglerare, signalmodulering men även andra applikationer. Thomas Kugler tar fram ett tjockt papper. Han klipper det i formen av ett T. Så gör han ett snitt med en skalpell.


Till sist lägger han på en genomskinlig smörja, en litet trögflytande lösning.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop