Hvad laver en ingeniør

DTU- ingeniører udvikler, rådgiver, opfinder og forsker inden for alt fra rumfart til broer. Mulighederne er mange med en uddannelse fra DTU. Vores ingeniører arbejder i hele verden, hvor de er respekterede for deres høje faglige niveau.


Ingeniører konstruerer ikke bare broer. Hvis man vil diskutere hvilke kompetencer, fremtidens ingeniører skal have, må man begynde med at spørge: Hvad skal vi bruge ingeniører til i fremtiden. Men det er tilsyneladende ikke det, konferencen har fokuseret på indtil nu.

I stedet har man åbenbart spurgt:Hvorfor er der ikke flere, der vil være . Jeg vil gerne vide, hvad lig præcis en ingeniørs arbejde gå ud på ? Altså hvad gå arbejdet ud på ? Den verden vi lever i er skabt af ingeniører. I Danmark er den højeste ingeniøruddannelse studiet til civilingeniør – cand. Navn: Jesper Christensen. Uddannelsen er normeret til år og udbydes af Danmarks Tekniske Universitet, Aalborg . Vi vil her på siden sætte fokus på ingeniør uddannelsen, og hvad ingeniører beskæftiger sig med i hverdagen.


Det drikkevan vi får ud af hanerne, er klart bedre end alt det kildevan man køber på flaske ude i verden.

Det er noget, vi kan være rigtig stolte af, siger Camilla - nyuddannet ingeniør inden for miljø. Emma laver affald om til energi. Få en smagsprøve på livet som ingeniørstuderende eller nyuddannet ingeniør.


Se kampagnefilmene fra Engineer the Future. Være specialiseret indenfor et bestemt felt, fx. En ingeniør arbejder med at. Udarbejde plan for energi og . Hvornår kan en ingeniør kalde sig rådgivende? Og hvad er særligt for de opgaver, en rådgivende ingeniør påtager sig?


Nøgleordet er uvildighed. Nysgerrighed er et nøgleor jeg vil bruge til at beskrive, hvad jeg har lært som ingeniørstuderende. Vi har haft en meget hands-on tilgang til tingene. Jeg har lavet rigtig mange projekter igennem min uddannelse, så lige på det punkt vil jeg mene, at jeg er meget erfaren.


Du kan blive ingeniør på to måder, enten ved at læse til diplomingeniør og komme ud på arbejdsmarkedet efter 3½ år eller du kan læse til civilingeniør, som tager år. Her under kan du læse lidt mere om forskellene mellem de to uddannelser, og om hvordan diplomingeniøruddannelsen også kan . Lidt flovt, men hvad er det lige en civilingeniør er og laver ? Selv har jeg læst til bioprocesingeniør som arberjder med Kemi og miljø. Forskellen på de retninger er basalt set længden af uddannelsen og dermed også omfanget af hvad de lærer.


Mange forbinder ordet ”ingeniør” med byggepladser og gule sikkerhedshjelme.

Det der populært kaldes en bygningsingeniør. Men ingeniørernes område er langt bredere end det. Der findes ingeniører i stort set alle brancher – og opgaverne de arbejder med spænder alt fra udvikling af satellitter . Hvad laver en ingeniør i plastbranchen? Her kan du møde seks af slagsen!


Som ingeniør i en plastvirksomhed kan du have mange og vidt forskellige funktioner. Læs her hvordan seks af vores skarpeste talenter beskriver det materiale de arbejder me deres job og deres uddannelse. Mange af os har nok hørt om en ingeniør før, men måske er det ikke lige os alle der er helt sikre på, hvad sådan en type person rent faktisk laver hver dag. Hvis du også lige som mange andre er lidt tvivl, kan du læse med her og blive lidt klogere.


Den helt klare definition af en ingeniør er, at det er en person, . Hun kan høre, at mange af hendes venner og bekendte heller ikke helt ve hvad en maskiningeniør laver , fordi de spørger, om hun så skal ud at sejle og rode med maskiner. Men maskiningeniører kan lave næsten alt. Vi har en produktionslinje og en konstruktionslinje, hvor man kan arbejde med konstruktion af alt fra .

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop