Militær forkortelser

FHMU, Fakultetet for højere militær uddannelse. FHV, Forsvarets Hovedværksteder. FIAK, FMT Indkøbsanalyse- og koordinationssektion. FIIN, Forsvarets Integrerede Informations Netværk. FIR, Forsvarsministeriets Interne Revision.


FKA, Forsvarets Koordinerende Arbejdsmiljøudvalg. Militære udtryk og forkortelser. I lægdsrullerne støder man ofte på forkortelser , der har at gøre med militære udtryk og vendinger.


Skrivemåden er selvfølgelig afhængig af den enkelte skrivers håndskrift, men selve forkortelserne er ikke nødvendigvis hjemmelavede. HTO er udarbejdet af Sektionen for Engelsk, Institut for Sprog og Kultur. Den indeholder termer, udtryk og forkortelser der er anvendt i autoriserede engelsksprogede hær-taktiske tekster, dvs. AK – Adgangskontroll (også forkortelse for AK-4 Akershus komandantskap og Akershus festning). Forsvaret har det med at lave en masse militære forkortelser , hvilket kan hæmme forståelsen.


Her skulle være en liste over de fleste forkortelser, som jeg har brugt. Som inspiration har jeg lånt en tilsvarende ordforklaring fra den nu nedlagte hjemmeside vintergarder, hvor man kunne læse om Livgardens personel og lidt om . De mange svære forkortelser. Lægdsrullerne er oversigter over værnepligtige mænd.


Skriverne brugte et væld af forkortelser , da de førte rullerne. Lær deg å snakke forsvarsk. Laget av Sindre Sorhus, Cyberforsvaret. Oprettet af Lennie Sørhus, Cyber ​​Defence.


Date Time Group (DTG), De to første cifre angiver datoen, de fire næste angiver . Hærens Operative Kommando. Yea though I walk through the valley of the shadow of death I will fear no evil for I am the god of . Grundlæggende skelnes der mellem befalingsmænd og menige og blandt befalingsmændene mellem officerer og underofficerer. Gradueringen afspejler den hierarkiske struktur i forsvaret, idet . Forkortelser , der benyttes hyppigt, samt deres omtrentlige danske betydning Da denne bogs handling er (drama-)dokumentarisk og foregår i militære områder, forekommer der naturligvis mange militære fagudtryk.


Disse er ikke altid lige til at overføre til danske militære betegnelser, så i enkelte tilfælde er foretaget et skøn. Det er en amerikansk militær spidskompetence at lave forkortelser af forkortelserne. Hummeren er et potent amerikansk terrænkøretøj, som kan bære fem til seks mand og en god del oppakning. Det var ikke det bedste køretøj, vi kendte til, men bedre end alle andre alternativer, der var i Danmark dengang. Uddannelse og Træning eller Udmattelse og Tortur.


Nu kan du træne lige som forsvaret. FUT - en militær forkortelse , der nok vækker blandede minder blandt alle, der har gjort tjeneste som soldat. Det amerikanske luftvåbens efterretningstjeneste Tysklands militære efterretningstjeneste Den amerikanske zone i Tyskland Army Security Agency, forgænger for NSA British Baltic Fishery Protection Service Bundesnachrichtendienst, vesttysk efterretningstjeneste Svensk militær.


Midt- og Vestjyllands Politi.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop