Det perifere nervesystem

Nervesystemet består af en central del, hjernen og rygmarven, samt en perifer del. Den perifere del er de nerver, der går ud fra hjernen og rygmarven. Her kan du læse en letforståelig gennemgang af hvad det centrale og perifere nervesystem består af og hvordan det er sammensat.


PNS består af par hjernenerver og par spinalnerver. Den del af nervesystemet , som består af det autonome og somatiske nervesystem. Herved bliver centralnervesystemet først og fremmest sæde for informationsbearbejdning, mens det perifere nervesystem primært udgøres af kroppens nerver, . Pattedyrs nervesystem kan opdeles anatomisk i centralnervesystemet bestående af hjernen og rygmarven samt det perifere nervesystem , der hos mennesket består af parrede rygmarvsnerver udspringende fra rygmarvens sideflader samt parrede hjernenerver, der udgår fra undersiden af hjernen. Referér til denne tekst ved at skrive: Morten Møller: det perifere nervesystem i Den Store Danske, Gyldendal. Noen nerver fører impulser inn til ryggmarg og hjerne (sensoriske fibre), noen fører impulser ut til bevegeapparatet (motoriske fibre) og andre nerver forsyner de indre organene (autonome fibre).


I vores krop findes forskellige nervesystemer. Overordnet inddeles nervesystemet i centralnervesystemet og det perifere nervesystem. De sorte piler = de perifere nerver udgør tilsammen det perifere nervesystem (PNS).


Centralnervesystemet Centralnervesystemet omfatter hjernen og rygmarven og rygmarvsnerverne. Lige som hos det multinationale firma rapporterer organerne til deres ”lokale hovedkvarter” og kan modtage beskeder fra dem. De perifere nerver sørger for transporten af beskederne. Sensoriske neuroner fra sanseceller.


Perifere nerver forbinder forskellige. Motoriske neuroner til skeletmuskulatur. Dette system fungerer med forbindelser fra hjernen til muskler og forbindelser til sanseorganer i hu muskler og led og til de specielle sanser som syn, høre, lugt, smag og ligevægt. Vi kan udøve viljemæssig kontrol over den motoriske aktivitet i. Det parasympatiske system.


Fra både hjerne og rygmarv udsendes der et netværk af nerver til hele kroppen. Dette anatomiske netværk kaldes det perifere nervesystem (PNS). Derfor det perifere nervesystem sygdomme - et relativt almindeligt fænomen. Deres behandling som behandling af sygdomme, der påvirker centralnervesystemet, . Impulser fra sanser og muskler går gjennom det perifere nervesystemet med informasjon til sentralnervesystemet.


På denne måten kan vi tolke omgivelsene og reagere hensiktsmessig på . Registrering, bearbejdning og lagring af data. Planlægning og koordinering af handling. Vi deler det perifere nervesystemet inn i tre deler etter hvordan det fungerer.


Kurset skal give den studerende kundskaber om og forståelse for hove hals, bevægeapparatet og det perifere nervesystems biologiske processer på cellulært -, organ- og helkropsniveau. Undervisningen skal give de studerende en viden, en terminologi og en beskriveteknik, som kan anvendes ved .

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop