Litteraturpriser

Litterære priser, medaljer, legater mv. Lister over modtagere af såvel danske som udenlandske litterære og almene kulturelle anerkendelser - herunder fra Statens Kunstfonds litterære udvalg fra start til dato. Det kan være en roman, et drama, en digt-samling, en novellesamling eller essaysamling, som lever op til høje litterære og kunstneriske krav. Formålet med prisen er at øge interessen for.


Weekendavisen er en dansk ugeavis, udgivet af Berlingske Media, som udkommer hver fredag. Hvis du vil se, hvad du har lånt, reservere bøger eller redigere din brugerprofil, skal du være logget ind. Hvis du ikke er oprettet som bruger, kan du oprette dig her, eller du kan blive oprettet på biblioteket.


Herunder kan du se anmeldelser af de bøger, der er blevet beriget med de store litteraturpriser gennem tidens løb. Her fortæller han om sin fortid som landman om at sprede en virus i sproget og om opgøret med sin far. Både i udlandet og i Danmark findes et væld af litteraturpriser , der hylder kendte og ukendte forfattere med hæder og pengebeløb. Og mange litterære institutioner, akademier og selskaber har beskæftiget sig med litteraturen og forfatternes liv og værker. Jesper Wung-Sung modtager De Gyldne Laurbær.


Den 62-årige japansk-britiske forfatter Kazuo Ishiguro modtager Nobelprisen i litteratur. Dorthe Nors er torsdag aften blevet shortlistet til The Man Booker International Prize. Dermed er den danske forfatter rykket endnu et skridt nærmere på at modtage prisen, der er på 425. Søgning på “ litteraturpriser ” i Den Danske Ordbog. Find betydning, stavning, synonymer og meget mere i moderne dansk.


Prisen uddeles i dag som BogForums Debutantpris og er knyttet til det årligt afholdte BogForum i København, hvor prismodtageren afsløres, og prisen uddeles. Stemmerne er talt op (alle 500!) og vinderne blev kåret til den Internationale Hay Børnelitteraturfestival. Læs forårets prismodtagere. Mangler du inspiration til sommerferien, er årets modtagere af de litterære priser en oplagt mulighed. Søg i alle, Søg i Bøger (skønlitteratur), Søg i Bøger (faglitteratur), Søg i Tidsskrifter, Søg i Ebøger (sprog: dansk), Søg i Ebøger (andre sprog), Søg i Lydbøger, Søg i Artikler, Søg i . Blandt aftenens litterære personer finder du Iben Mondrup (vinder af The Blixen Literary Award) og Kenneth Bøgh Andersen (vinder af årets børne- og ungdomsudgivelse).


I weekenden blev der uddelt årets Blixenpriser - bl. Som ved ManBooker-prisen og andre store internationale litterære priser er det en ære at være indstillet, men bedst er det at vinde. Nu inviterer Koldingbibliotekerne til romanklub i samarbejde med Danmarks Radio.


Nyheder i kategorien litteraturpriser. Eventyrlig pris til eventyrlig forfatter. Tillykke til forfatteren, der vinder prisen for slægtsbogen En anden gren. Nordens Hus har også en .

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop