Arbejdsløs og efterløn

Min A-kasse giver dig svar på hvilke betingelser, der er for efterløn. Her på siden kan du læse mere om de betingelser du skal tage højde for. Sådan får du ret til efterløn Når du søger efterløn , skal du opfylde betingelserne for at få dagpenge.


Det gælder også, hvis du søger om et efterlønsbevis. Størrelsen af den udbetaling, du vil modtage som arbejdsløs eller på efterløn , afhænger af, hvor meget du tjener lige nu. Står du uden job eller går på efterløn fra 1. Der er nogle betingelser, der skal være opfyldt, for at du kan få efterløn eller få udstedt et efterlønsbevis. I de seneste år er det kun blevet til korte perioder med arbejdsløshed på grund af for eksempel dårligt vejr.


Også denne periode bliver kort. AKTIVERING: Kun seks procent af de arbejdsløse over år er i ak-tivering, selv om de formelt skal aktiveres hurtige-re end andre grupper. Antal år på efterløn nedsættes gradvist fra til år.


Sats – den lave efterlønssats afskaffes gradvist. Pensionsmodregningen forhøjes hvis født 1. Skattefri præmie bevares, men ændrede betingelser. Hvad du mister, hvis du fravælger efterlønsordningen : Seniorjob. Men hvad med efterlønnen ? Så kan jeg spare de penge.


Eller er der noget, jeg har overset? Det er surt, hvis jeg ikke kan få efterløn , jeg har betalt til ordningen i mange år. Du skal opfylde beskæftigelseskravet for at få efterløn. Jeg kan vel bare melde mig u for jeg kan vel ikke gå på efterløn alligevel, når jeg ikke længere kan få dagpenge? Find alt om beskæftigelseskravet og få overblik over reglerne for efterløn her.


Hvis ja, så kontakt dit pensionsselskab. Læs i øvrigt om pension og efterløn her. Får du en fratrædelsesgodtgørelse? Skal du forsætte med at arbejde, men på nedsat tid? Vi giver dig her svar på alle de mest stillede spørgsmål om efterløn og medlemskab.


Fremover bliver efterlønsalderen hævet for mange grupper. Det betyder, at alderen for, hvornår du kan få et seniorjob, også bliver højere, fordi du tidligst kan få et seniorjob år før du kan gå på efterløn. Din ret til at få et efterlønsbevis. Efterløn er en dansk velfærdsordning, der via overførselsindkomst giver mulighed for tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet år før folkepensionsalderen nås. En afskaffelse af efterlønnen i den nuværende dårlige økonomiske konjunktursituation vil betyde øget arbejdsløshed.


Hvor længe du skal have været medlem og betalt efterlønsbidrag for at få efterløn , hvornår du kan komme på efterløn , og hvor længe du kan få efterløn , kan du se på side 4-7. For de nuværende ældre er. Du får desuden en overordnet gennemgang af de vigtigste regler i efterlønsordningen.


Selv om langt de fleste går direkte fra job til efterløn , vælger langt fra alle det frivilligt. Hvis du har pensionsopsparinger, bør du fx læse afsnittet om. På a-kassens hjemmeside kan du læse mere om reglerne for efterløn.


Herunder betingelser for efterløn og hvilke blanketter du skal sende.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop