Generator forsøg

Jeg er i tvivl, om hvorledes teorien er til dette forsøg. COudslip forsøg - Duration: 0:57. Lav en model af en generator og producér jeres egen strøm. Vi sætter ampere og 1volt.


Får pæren til at lyse og kommer over volt. Den første pære vi sætter i og den lyser. Dog senere sætter vi en til pære i, og ingen af dem lyser,.


Mit spørgsmål er: hvilken type energi er det der bliver produceret? Veksel eller jævnspænding? Jeg forstår den maskine du beskriver, som en . Jeg skal op til mundtlig fysik her om et par dage. Og der er et forsøg som jeg er lidt usikker på. Som jeg godt vil have helt klar, hvis jeg nu skulle trække noget omkring det.


Byg en generator indlæg 14. Lav en generator og analyser vekselspændingskurven. Vi har lavet en generator der genererer strøm. Induktion er jo det der foregår i en generator og det binder dette forsøg sammen med de andre. Materialer: - strømforsyning - ledninger - moter - elastik - rund magnet - spole med . Jeg redegør først for, hvilke variable, der spiller ind på en generators effektivitet og skriver herefter en rapport over to forsøg , hvor vi prøver forskelli.


En generator består af spoler med jernkerner, hvor der kan drejes en magnet foran. Magneten påvirker elektronerne i metallets elektronsky – nordpol og sydpol henholdsvis tiltrækker og frastøder elektronerne. Den lille motor kan skifter ud med: - en vindmølle - her drejer vingerne magneten rundt. Hypotese: Jeg tro at magneten vil dreje og vil lave en spænding omkring spolen er noget strøm som videreføres til de andre spoler og vil skabe en generator som vil får pæren til at tænde ved hjælp . Forsøg med mini-elværk udføres bedst i grupper à 4-elever.


Lav opstillingen, som er vist på tegningen. Den drejelige magnet skal være så tæt som muligt ved spolens jernkerne, uden at den rører. Voltmeteret skal være indstillet til vekselstrøm. Spolen skal være på 4vindinger.


Kort efter at nyheden om Ørsteds opdagelse havde nået Englan gentog Faraday Ørsteds forsøg. Forskeren har undersøgt en bestemt proces eller foretaget et bestemt forsøg , hvor der er søgt svar på et spørgsmål. Verdens første elektriske generator var skabt. Kraftværkets generator er opbygget af en meget kraftig elektromagnet, som er omgivet af spoler. De indbyrdes vinkler mellem de spoler er 120.


Denne type generator kaldes for en trefaset vekselstrømgenerator. Grundskolefysik har trefasede. Kobbertrå tændstikæske, batterier: Med ganske få ting kan du i dette forsøg lave en minigenerator og få en diode til at lyse.


Nedenfor er der vist billeder fra en række eksperimenter, som viser pointer indenfor elektromagnetismen. Du kan i de fleste tilfælde få et større version af et billede frem ved at dobbeltklikke på det. Vinden, som driver en vindmølle, er et andet eksempel. I Norge udnytter man de mange floder og vandfald til at drive turbiner rundt. Alle disse steder laver man en roterende bevægelse om til elektricitet.


Dette gøres i, hvad man kalder en generator. I dette forsøg skal I nu konstru- ere den optimale generator. El-motor som el- generator I nogle af de næste forsøg får vi brug for en simpel el- generator. Hertil kan vi bruge den lille el-motor, som vi tidligere har brugt til at trække den roterende magnet med.


En el-motor kan nemlig også fungere som el- generator. Man behøver blot at dreje dens aksel rundt. Det kan vi vise ved et forsøg.


Med en van de Graaff generator kan man nemt og sikkert introducere begreber som højspænding, energi, elektriske felter og potentialer, koronaudladning samt lyn og torden. Man kan for eksempel starte med at demonstrere, hvordan stærke elektriske felter kan lave gnister gennem .

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop