Hvad gør en cpu

Central Processing Unit forkortes næsten altid til CPU. Den kan også kaldes en centralenhed eller blot en processor. Er den så lille at den kan være i en chip kaldes den for en mikroprocessor.


En Processor – også kaldet CPU – er selve motoren i en computer. Her gennemgår jeg hvad en CPU er og hvordan den virker. Ordet Processor kommer af at processere, dvs. Dette er et meget generelt or der kan dække over mange andre ting end noget ved computere.


Det er hardwaren der gør , at det hele fungerer. Computeren kan lidt sammenlignes med et menneske. De enkelte dele har vigtige funktioner ligesom organerne i et menneske.


Læs vores guide til at finde den CPU , der passer bedst til dig og din computer. Hvad i alverden er en CPU ? Læs blandt andet om forskellen på Intel og AMD. Hvilken processor bør man kigge på som gamer?


I CPU -chippen som er hjernen i din computer kan der findes flere regneenheder, processorer eller kerner som arbejder parallelt. Nogen programmer kan udnytte dette og dermed løse opgaven hurtigere mens andre programmer kun kan bruge kerne adgangen. Når jeg så åbner min pc og står i skrivebordet, så åbner jeg windows jobliste og klikker på Ydeevne, og her kan jeg se at CPU brug ca.


Normalt skal den være 0-. Hvorfor dette store CPU -brug ? Test selv: Så hurtig er din CPU. Din computers processor , CPU , har stor betydning for computerens samlede styrke, men hvad betyder de kryptiske modelnavne? Det får du svar på her, hvor du kan se karakterer for alle processorer. For at vide hvad man kan forvente af et produkt som en Intel Core, er det en meget nyttigt at vide noget om produktets og virksomhedens fortid.


Vi vil derfor gå i dybden med Intel processoren, og hvad Intel har gjort for udviklingen af denne teknologi. En computers central processing unit ( CPU ) er den centrale hjerne i computeren. Ifølge Rhode Island University , er en CPU en enhed , der behandler matematiske funktioner på utrolige hastigheder. Forståelse for hvordan en computer arbejder kræver en forståelse af de funktioner, CPU og hvad CPU.


Der er dog typisk ikke særligt meget af det, så det er kun brugbart til små udregninger. Det er ikke noget du kan mærke voldsom forskel på, det tør jeg gerne love dig. Det kan måles, ja, men hvis du taber et halvt FPS på at bruge . Akronymer er tech verdens foretrukne måde at gøre interessant teknologi lyde utrolig forvirrende. Når jagt på en ny PC eller Bærbar computer, specifikationer vil nævne den type CPU du kan forvente at finde i den skinnende nye enhed. Frustrerende, at de næsten altid undlader at fortælle dig, hvorfor det er.


I datalogi , en tråd er noget, der deler et program, der kører i flere forskellige opgaver. Dette giver processoren en højere grad af fleksibilitet i den måde, det håndterer opgaver. Tråde er den mindste behandling instruktion enhe som styresystemet giver processoren. Brug af flere tråde til at køre et enkelt program er mere . Core iI5-6kører den høj clock-frekvens og kun kerner.


Men den er ikke en seriøs spiller i mainstream-spillet. Det skyldes ikke, at den er en særlig dårlig processor. Den er blot ikke billig nok i sammenlignig med de andre.


Forskellen på 1) og 2) er , at 1) har 2. Det kommer helt an på hvad du bruger maskinen til. Det bedste du kan gøre når du skal til at planlægge dit nye system, er at finde ud af hvilken CPU du vil benytte dig af. Intel benytter socket LGA 7til deres Core2Duo processorer som er meget populære for tiden, mens AMD benytter Socket AMtil.


Bliv klogere på de forskellige komponenter i computeren gennem demovares computerguide - så næste gang, at du skal ud og købe en ny billig bærbar, så ved du hvad du skal kigge efter. Vi starter vores computerguide med et indblik i, hvad en processor er og hvad du skal kigge efter i forhold til dit behov. Sidder med min mormor´s computer hun klager over at den hakker når hun skal åbne sider på nettet eller rulle ned. Prioriterer du regnekraft, eller går du efter en CPU , der sparer på elregningen.


Gør dig klart, hvilken type CPU , du søger, ud fra hvad ønsker du at bruge computeren til? Er det surfing, til lettere kontorbrug, streaming af film og musik, spil eller specielle anvendelser som 3D-animation, fotoredigering, CAD- programmer med .

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop