Hvornår kan man gå på efterløn når man er født i 1958

Din efterløn afhænger af, hvornår du er født. Når du når efterlønsalderen, og i øvrigt opfylder betingelserne for at gå på efterløn , får du et efterlønsbevis fra a-kassen. Så tager man af disse beløb og kommer frem til, hvad der årligt skal fratrækkes i din efterløn.


Hvornår kan jeg gå på efterløn. Din individuelle efterlønsalder kan være højere, end det fremgår af skemaet. For at have ret til efterløn den dag, du når efterlønsalderen, skal du have været medlem og betalt efterlønsbidrag længe nok. Hvis du får dit efterlønsbevis og udskyder efterlønnen i mindst år og samtidig har 1. Man skal ikke vente med at begynde på det aktive liv til den dag, hvor . Her kan du se den lovfastsatte efterløns - og folkepensionsalder og derme hvor længe du kan være på efterløn. Din alder, når du kan gå på folkepension, Betingelser for skattefri præmie.


Jo yngre du er, jo ældre er du før, du kan gå på efterløn. Efterlønsalderen stiger år for år. Man kan være på efterløn i 4½ år. Du begynder at optjene timer til den skattefrie præmie, når du har opfyldt udskydelsesreglen på 1½ år, henholdsvis år (alt efter hvornår du er født ) , og i . Vi udsteder automatisk et efterlønsbevis til dig, der har virkning fra den dag, du når efterlønsalderen. Der gælder forskellige regler for, hvornår du kan gå på efterløn , og hvor længe du kan få efterløn.


Det kommer an på, hvornår du er født. Der kom nye regler for efterløn 1. Din folkepensionsalder er år. Du har mulighed for at gå på efterløn og trække dig tilbage fra arbejdsmarkedet før folkepensionsalderen, men tidspunkt og længde afhænger af din alder. DU FÅR BREV FRA ASE OM BEVISET.


Du kan få efterløn i op til år. En uge inden du når efterlønsalderen, får du brev fra Ase om beviset. Når du ser på muligheden for at gå med i efterlønsordningen, er der forhol du umiddelbart skal være opmærksom på: 1. Svaret får du i oversigten på side 5. Du får også her at vide, hvornår du kan gå på folkepension, ligesom du får en oversigt over de fordele, der er forbundet.


Der gælder fortsat særlige regler for pensioner, som din arbejdsgiver har bidraget til, og som du får udbetalt løbende. Går du først på efterløn , når du har haft dit . Sådan bliver efterløns - og folkepensionsalder for forskellige årgange efter den nye aftale. Har du drevet selvstændig virksomhed som din hovedbeskæftigelse, skal du have arbejdet i det man kalder væsentligt omfang i mindst uger inden for de seneste tre . Hvis du har betalt til ordningen og opfylder visse krav, kan du få efterløn i op til fem år.


For dig, der er født den 1. Som det fremgår af nedenstående oversigt, stiger efterlønsalderen til 62½ år for dig, der er født i 1. Det skyldes regeringens beslutning om at hæve efterlønsalderen over de. Læs om mulighederne i Seniorsammenslutningen .

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop