Tilbagebetaling af efterlønsbidrag ved 65 år

Man kan få sit efterlønsbidrag tilbagebetalt i en række situationer: Situation. De indbetalte bidrag opgjort i efterlønsordning. Men arbejder disse personer samtidig med der udbetales efterløn , skal de udskyde overgangen til efterløn til år efter udstedelsen af efterlønsbeviset, hvis de skal være berettiget til at optjene skattefri præmie. Det er en betingelse for at få præmien, at man ikke har fået tilbagebetalt efterlønsbidraget.


Hvis man får udbetalt efterløn eller dagpenge i perioden med præmieoptjening, skal der i visse tilfælde ske fradrag i præmien. Hvis man vælger at få sit efterlønsbidrag tilbagebetalt , kan man ikke få skattefri præmie. Tilbagebetaling af efterlønsbidrag. Hvis du fortryder, at du har betalt til efterlønsordningen, kan du få efterlønsbidraget tilbage fra a-kassen.


Du skal skive til a-kassen om det, inden du når folkepensionsalderen. Hvis du ikke længere er medlem af en a-kasse, skal du skrive til den a-kasse, som du sidst var medlem af. Den a-kasse som du er medlem af vil i den forbindelse sikre dig, at du får en tilbagebetaling af det efterlønsbidrag , som du har indbetalt. Med Aftale om flere år på arbejdsmarkedet bliver der gi-. Ved tilbagebetaling af efterlønsbidrag udgør tilbagebeta-.


Arbejdsløshedskassernes almindelige vejledningspligt er fastsat i § 65. Regeringen og Dansk Folkeparti har nu aftalt, at den lille halve million danskere, der er med i efterlønsordningen, skal kunne træde ud og få efterlønsbidraget udbetalt skattefrit næste år. Men vil det kunne betale sig? Når du har dit efterlønsbevis, skal du udskyde efterlønnen mindst to år og i den periode arbejde mindst 3. Herefter optjener du skattefri præmieportioner, hver gang du har arbejdet 4timer - det svarer til fuldtidsarbejde i uger. Hvis du helt undlader at gå på efterløn og arbejder fuld ti kan du optjene 12 . Du må arbejde ubegrænset ved siden af din efterløn , hvis du er lønmodtager.


Jeg er år og bliver til sommer. Jeg agter ikke at gå på efterløn eller flexydelse. Rubrik B: Fravalg af efterlønsordningen og tilbagebetaling af efterlønsbidrag. Afgørelse om ret til fleksydelse vedlægges).


Jeg søger hermed om tilladelse til at få efterlønsbidraget udbetalt. Ny regel gør, at du kan få udbetalt dine efterlønsbidrag skattefrit. Kan det betale sig for dig at forlade efterlønsordningen? Jeg har betalt efterlønsbidrag , der ikke . Sådan laver du regnestykket. De nye regler for pensionsindbetalinger og pensionsudbetalinger, der blev vedtaget kort inden nytår, har stor betydning for, hvordan du skal planlægge din . Et medlem af en arbejdsløshedskasse, der har indbetalt efterlønsbidrag , eller boet efter medlemmet har ret til at få bidraget tilbagebetalt , hvis medlemmet.


Er du deltidsforsikret, skal du have arbejdet mindst 2. Når efterlønsbidraget er betalt tilbage, betyder det, at du har mistet retten til efterløn , til skattefri præmie, til forlængede dagpenge, seniorjob og til evt. Hvilke krav skal jeg opfylde for at få den skattefri præmie? Hvor længe du skal vente, og hvor mange timer du skal arbejde, kommer an på din fødselsdato. Læs om, hvilke krav du skal opfylde ved at klikke på din aldersgruppe herunder. Hvis du er født før den 1. Vælger du slet ikke at gå på efterløn eller arbejde på delti mens du får efterløn , kan du optjene en skattefri præmie, når du får ret til folkepension.


Efterløns- alder alder periode. Du vil betale til efterlønsordningen ^. Du skal indbetale dit første efterlønsbidrag til efterlønsordningen senest den dag, du fylder år.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop