Hvor mange ringe har saturn

Saturn har det største og flotteste ringsystem i solsystemet. Ringene består hovedsagelig af isstykker og isdækkede klippestykker af forskellig størrelse. Den totale mængde af materiale i ringene svarer til en lille måne med mindre end 2kilometers radius.


Dette materiale er nu bredt ud i ringe , der er 272. Også Jupiter, Neptun og Uranus har ringe , men deres ringe er meget mere utydelige end Saturns. Målinger viser, at ringsystemet har en svag atmosfære af ilt. Saturn er den sjette planet fra solen i vores solsystem.


Saturn kendes på sine markante ringe , som består af utallige små is- og stenpartikler. Tidligere mente man, at dette ringsystem var noget enestående for Saturn , men det har senere vist sig at både Jupiter og . Fra Jorden kan tre af disse ringe ses, men rumsonder har vist adskillige hundrede enkeltringe. Skematisk oversigt over Saturns indre. Og at Saturns ringe består af bl. Ingen ve hvordan ringene er opstået, men meget tyder på, at de har været der siden kort efter Saturn blev dannet.


Satellitten har også landsat den europæiske sonde Huygens på Saturns største måne, Titan, som er den . Observationer i infrarødt lys (varmestråling) har afsløret en hidtil ukendt ring om planeten Saturn , der i forvejen er kendt for sit imponerende ringsystem. Den inderste kant af ringen ligger ca. Den ubemandede rumsonde afslutter år i rummet, hvoraf har været fokuseret særligt på Saturn , med en række dyk ned gennem Saturns ringe. Cassini dykkede gennem den meget smalle passage mellem selve planeten og dens inderste ring, og resultatet er . Det første dyk blev foretaget 26. Den er den næst største i solsystemet.


Den har små måner om sig. Hvilket nummer planet er Jupiter fra Solen? Hvad hedder rumsonden der besøgte Saturn ? Hvor mange måner har Jupiter? Alle gaskæmperne er omgivet af ringe.


Indholdet i ringe omkring planeter kan være så små som støvkorn, men man kan også finde objekter der er flere meter på tværs. Titan er den eneste måne i Solsystemet, som har en tyk atmosfære - den er faktisk tykkere end Jordens. Som den eneste blandt planeterne har Saturn et magnetfelt hvor polerne er næsten sammenfaldende med rotationsaksen. Det smukke ringsystem, som omgiver planeten består i virkeligheden af tusindvis at ringe som rillerne i en grammofonplade. Saturn månen Titan Cornell University mfl har nu samlet og offentliggjort Cassinis datasæt fra Saturnmånen Titan.


Udover selve datasættene, har de også. I virkeligheden har det vist sig at hovedringen også består af et stort antal små ringe. Efter års mission er det i dag blevet tid til at sige farvel til NASA's rumsonde Cassini, der i år har været i kredsløb omkring Saturn , hvor den har studeret planeten, dens spektakulære ringe og mange måner. Læs også: Se højdepunkterne fra NASAs dødsdømte rumsonde. Det er uklart hvor ringene stammer fra.


Fra Jorden ser det ud som om, Saturns ringe forandrer sig, mens planeten kredser om Solen. I løbet af nogle få millioner år kan Saturns ringe meget vel forsvinde. Nye observationer fastslår, at materialet i ringene omkring Saturn ikke er jævnt fordelt, men klumper sig sammen brede og flade strukturer på op til 50. Ved at kombinere forskellige geometriske vinkler har forskerne kunnet sammensætte en slags CAT-skanningsbillede af ringene og bestemme deres .

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop