Udbetaling af ikke brugt efterløn

Sumudbetalinger eller ikke livsvarige ydelser, der ikke udbetales , får du også modregnet med af depotværdien. Har du som de fleste en pensionsordning, skal du opstille dette regnestykke: Udbetalinger fra efterløn (efter modregning og skat)? Fremtidige efterlønsbidrag efter skat.


Lov om kontant og skattefri udbetaling af efterlønsbidrag trådte i kraft 1. Loven omfatter personer, der ikke er nået folkepensionsalderen og ikke er gået på efterløn. Hvis man får udbetalt efterløn eller dagpenge i perioden med præmieoptjening, skal der i visse tilfælde ske fradrag i præmien. Hvis man vælger at få sit efterlønsbidrag tilbagebetalt, kan man ikke få skattefri præmie. Præmien udbetales af a-kassen som et skattefrit engangsbeløb, når du er nået folkepensionsalderen.


Regeringen vil gerne have danskerne til at blive længere på arbejdemarkedet. Derfor foreslå den nu en skattebegunstiget udbetaling af efterlønsbidraget, som skal lokke 50. Så hvis du har indbetalt til efterløn , kan du have gjort en rigtig god investering. Det maksimale beløb på 160. Fra årsskiftet får alle i efterlønsordningen mulighed for at hæve deres efterlønsbidrag skattefrit.


Men det er ikke nødvendigvis en god idé, advarer A- kasserne. Alle der har indbetalt til efterlønsordningen får mulighed for at træde ud af ordningen og få bidragene udbetalt skattefrit. Muligheden gælder for dig, der betaler til efterlønsordningen , og som endnu ikke er nået folkepensionsalderen. Hvis man er i tvivl – eller ikke når at sige ja til tilbuddet inden 1. Man kan til enhver tid fraskrive sig retten til efterløn og få sit efterlønsbidrag tilbage.


Det vil bare ikke være skattefrit. Tilbagebetaling af efterlønsbidrag. Hvis du fortryder, at du har betalt til efterlønsordningen , kan du få efterlønsbidraget tilbage fra a-kassen.


Du skal skive til a-kassen om det, inden du når folkepensionsalderen. Hvis du ikke længere er medlem af en a-kasse, skal du skrive til den a-kasse, som du sidst var medlem af. Vi vil selvfølgelig - inden udgangen af. Du må arbejde ubegrænset ved siden af din efterløn , hvis du er lønmodtager. Mulighed for skattefri præmie, der udbetales af Min A-kasse som et . Har man noget, man gerne vil bruge pengene på nu, og har man forventning om, at man gerne vil fortsætte med at arbejde og derfor ikke har brug for.


Vores forventning er, at en del danskere vil vælge at få udbetalt deres efterløn nu, hvor det kan være skattefrit, men selvfølgelig er det mest dem, som har . Hvis du vælger at få beløbet udbetalt , fravælger du samtidig efterlønsordningen. Bidrag, som du har indbetalt efter den 22. Du kan ikke få dit bidrag udbetalt , . Danmark i den periode, hvor indbetaling af bidragene til efterlønsordningen har fundet sted.


Når afgiftspligten indtræder pga. Bliv som medlem i fagforeningen - vi melder dig ud af a-kassen. Sidste efterlønsudbetaling. Du får efterløn i hele den måne hvor du fylder år. Du skal herefter ikke tænke på at melde dig ud af a-kassen - den klarer vi.


Til gengæld er du meget velkommen til at blive i . Hvis du allerede har fået efterlønsbeviset og stadig er i arbejde, vil du ikke kunne få udbetalt skattefri præmie. En person midt i 40´erne træder ud af efterlønsordningen og modtager en skattefri udbetaling på 66. Efterlønspengene er brugt på én dag . Det er fristende at sige ja til at få udbetalt sin efterløn , for de fleste kan nok finde noget at bruge pengene til.


Derfor kan du så heller ikke på et senere tidspunkt sige, at du vælger efterlønnen fra og derfor skal have en skattefri præmie for at arbejde videre.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop