Hvad er jævnstrøm

Jævnstrøm er elektrisk strøm, der altid løber i samme retning. Modsat vekselstrøm , hvor strømmens retning hyppigt vendes. Varierer strømmen meget, men uden at vende retning, kan man tale om pulserende jævnstrøm.


Vekselstrøm ( AC ) og jævnstrøm ( DC ) er former for el. De er begge strømme af elektrisk ladning , forskellen er , at DC strømme støt i én retning , mens AC har en back-og-tilbage flow. I dag er alle hjem , skoler og kontorer har AC .

Thomas Edison og Nikola Tesla var to opfindere, som begge arbejdede med elektricitetens muligheder. De to opfindere var bittert uenige blandt andet om jævnstrøm og vekselstrøm . En af de ting som jeg aldrig helt har forstået er, hvad forskellen er på jævnstrøm og vekselstrøm. Og hvornår er det ene at foretrække frem for det andet? Hvorfor er det eksempelvis vekselstrøm man har i stikkontakten og ikke jævnstrøm ? Værd at vide om jævnstrøm. Få beskrivelse på hvad jævnstrøm er og få oversigt oversigt over de forskellige typer og bestanddele.


Vi giver dig også et overblik over hvem der producerer jævnstrøm samt hvor du kan købe de enkelte dele. Uanset du har brug for billige.

Jeg har ladet mig fortælle, at vekselstrøm vandt over jævnstrøm i elforsynings- ledningerne, fordi de husstande der boede længst væk fra et jævnstrøms elværk, nærmest ingen strøm fik leveret. Det er der, fordi det ikke er alle elektriske apparater, der kan køre på både veksel- og jævnstrøm. En almindelig pære kan optage veksel eller jævnstrøm. En motor er, modsat pæren, afhængig af . Ved jordkabler vil jævnstrøm give mindre tab, men efterhånden som strømmen nedtransformeres til lavere spænding (60kV og 10kV), bliver fordelen mindre, og under alle omstændigheder skal det laves til vekselstrøm ved nedtransformeringen.


Og hvad skulle fordelen egentlig være ved at vi får jævnstrøm. Med jævnspænding får den elektriske strøm konstant retning. Det foregik fra uafhængige jævnstrømsværker, idet disse ikke uden videre kan kobles . Jeg kan ikke finde ud af, hvorfor man bruger vekselstrøm i stedet for jævnstrøm i hverdagen?


Altså hvad er fordelene og ulemperne ved vekselstrøm og jævnstrøm ? Jeg ville være meget taknemmelig hvis nogen kunne hjælpe . Nogen der kan give mig en enkel men længere forklaring på vekselstrøm og jævnstrøm ? Jeg er lidt i tvivl hvad forskellen er og hvad de kan begge to :) Tusind tak på forhånd! Er der nogen der kan give mig en nem og overskuelig forklaring på, hvad jævnstrøm og vekselstrøm er? Du skal passe på med hvad du siger.


For der er ikke noget som er bedre end det andet (i det store hele). Ser man isoleret set på det, så er der visse fordele - i visse situationer - at vælge jævnstrøm fremfor vekselstrøm og omvendt. Ser man lidt på hvor vekselstrøm .

Der er derfor ikke noget som er bedre. Hop til Hvad er en serieforbindelse? En af de mest simple forbindelser i el beregninger er serieforbindelserne i ved jævnstrøm.


I en serieforbindelse er modstande koblet i forlængelse af hinanden. For at gøre forståelsen nem, sammenligner vi vores serieforbindelse med et rørsystem med pumpe og ventiler. Den jævnstrøm (DC), i modsætning til vekselstrøm, har to poler - positive og negative. Konventionelt elektriske ladninger flytter fra positiv til negativ pol, men det er faktisk præcis modsat. Grafen for jævnstrøm er en lige linie (fig.


1). ID=3cryptID=idkH4m1pNwwgo. Når man sender jævnstrøm gennem et kredsløb, løber strømmen hele tiden den samme vej. Det er mest almindeligt at bruge jævnstrøm i batterier.


Alle batterier har to poler. Hvis man skal have en pære til at lyse ved hjælp af batterier, skal strømmen løbe.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop