Hvad er potentialudligning

En udligningsforbindelse er en beskyttelsesleder, der sikrer potentialudligning , dvs. Stærkstrømsbekendtgørelsen, afsnit skelner mellem hovedudligningsforbindelser, supplerende udligningsforbindelser og lokale . Potentialudligning er i dag et krav i enhver el- installation i henhold til Stærkstømsbekendtgørelsen afsnit 6. I industri skal der etableres hovedudligningsforbindelser, supplerende udligningsforbindelser samt lokalsupplerende udligningsforbindelser. Udligninger har til formål at beskytte mennesker mod spændingsforskelle .

Der stilles større og større krav til både den udførende el-fagman men også til den projekterende. Tager vi eksempelvis et ATEX-område, kan man ikke bare . Derfor er det meget vigtigt, at du som installatør har styr på reglerne omkring potentialudligning. I nye bygninger skal der altid laves supplerende potentialudligning inde i de rum, der indeholder bad eller bruser - helst tæt ved det ste hvor de fremmed ledende dele bliver ført ind. Hvad er en fremmed ledende del? Ved du hvaf et jordspyd og jordledninger er ? Følg altid fabrikantens anvisninger.


Første regel er altid at overholde fabri- kantens anvisninger.

At ét er muligt ved én fabrikant, tillades det nødvendigvis ikke af en anden. Et punkt, hvor produkterne adskiller sig meget fra hinanden, er på . Systemjordinger udtrykker, hvordan strømforsyningssystemer er forbundet til jor det første bogstav i koden, samt i Afsnit 6. T- forbundet direkte til jor eller N- forbundet direkte til. Jording og potentialudligning. Fejl i jordnettet kan have alvorlige konsekvenser og store omkostninger.


Sker der et overslag, hvor fejlstrømmen ikke ledes til jordnettet, som udligner forskellige potentialer, kan der opstå farlige skridt og berøringsspændinger i den resterende installation. Der er altså flere gode grunde til at få . Hovedudligningsforbindelser skal udføres i alle nye bygninger med installationer. Det primære formål med udligningsforbindelser er at holde elektrisk ledende systemer på omtrent . Beskrivelse af jordings- og potentialudligningsprincipper på elektrificerede baner samt nærliggende bygninger og konstruktioner. Elektromagnetisk støj eller i daglig tale EMC-proble- mer.


Denne bog vil forsøge at synliggøre EMC-proble- merne og hvorledes man løser dem. Den nye stærkstrømsbekendtgørelse stiller krav om potentialudligning af en række bygningsdele, Hele byggebranchen skal nu beskæftige sig med problemer, som kun el-ingeniøren hidtil har haft behov for at vide noget om. Title: Beskyttelse og potentialudligning (BPU), Author: Ramboll, Name: Beskyttelse og . JORDINGS- OG POTENTIALUDLIGNING.

Herudover er der krav om supplerende udligningsforbindelser, hvis betingelserne for beskyttelse ved automatisk afbrydelse af for- syningen ikke kan opfyldes, fx fordi . Hvilke kategorier af beskyttelsesledere findes der (en af underkategorierne navngives også beskyttelsesleder) og hvad er deres funktion? Supplerende modstandsmåling. Generel kommentar til, hvad målingerne af overgangsmodstande viser. Eksempler på potentialudligningsforbindelser. Vurdering af udligningsforbindelsernes fysiske tilstand.


Vejledning om potentialudligning og udligningsforbindelser. Krav om etablering af et BPU område. Beskyttelse mod termiske påvirkninger. Hvordan bærer man sig ad? Installationen skal udføres således, at der ikke er nogen risiko for antændelse af brændbare materialer, som følge af høje temperaturer eller .

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop