Honda brintbil

Det ydre design er aerodynamisk optimeret med henblik på at reducere luftmodstanden og dermed energiforbruget. Ifølge Honda er brændselscellens fysiske volumen reduceret med hele. Hondas mål har været at skabe en brintbil som indgår lige så perfekt i hverdagen og til de længere ture – som almindelige biler i dag, bare uden forurening.


Honda springer med på brintbølgen og lancerer en seriebygget bil, der kører på brint fremstillet af vand. Clarity sælges endnu kun i små styktal, men bilen varsler en fremtid fri for fossile brændstoffer. Kan bil virkelig køre på brint med vand som eneste ”udstødning”? Svaret er ja – og brintbiler findes faktisk allerede. Hvordan turen bag rattet opleves gennemgår vores test af Honda Clarity.


Infrastrukturen udvikler sig langsomt på verdensplan, selv om teknologien allerede er veludviklet. Tag med i den nyeste brintbil - Hondas store Clarity. Men selvom statistikken er klar, og brintbiler allerede er på markedet i dag, kan overgangen virke kompliceret. Nu vil Honda vise danskerne, at fossile brændstoffer er fortiden – og at brintteknologien er klar til at erstatte . Den nye Honda Clarity, der altså er en direkte konkurrent til Toyota Mirai, bliver den hidtil mest effektive brintbil med en rækkevidde på mere end 7km, lover japanerne. Ydelsen er på 1hk og 1hk ved maks.


Det tager cirka tre minutter at tanke den nye japaner med brint. Eftersom der nærmest ikke har været brintbiler på markedet, og antallet af tankstationer har begrænset sig til nogle få forsøgsstationer, har den vision ikke været andet end en illusion. Men med Toyota Mirai, Hyndai ixog Honda Clarity på markedet sker der noget – selvom bilerne stadig er langt fra . Netop af disse årsager er det heller ikke usandsynligt, at vi også får fornøjelsen af Honda Clarity på det danske marke og fordelene er til at få øje på. Ud af udstødningen på en brintbil kommer der nemlig kun van så der er ingen luftforurening forbundet med at køre i en brintbil , hvis brinten vel at mærke . Honda varsler serieproduceret sedan med en rækkevidde op mod 5km. Bilproducenten Honda igangsætter i dag et forsøg, hvor udvalgte testpersoner, heriblandt en ung nordjyde, får stillet en brintbil til rådighed.


Det er noget af en drøm, der er går i opfyldelse for Lasse Lindberg og kæresten. I to måneder er test-brint-bilen med rattet i . En stille summen er alt, vi hører og vi sætter i gang. Der er absolut ingen form for dramatik, når Honda FCX Clarity begynder at køre – og nok så væsentligt: ingen forurening. Egentlig er den store bordeauxfarvede Honda en elbil.


Den har sit eget kraftværk om bor så den er hverken . Honda FCX kører på strøm fra såkaldte brændselsceller, der er placeret under gulvet midt i bilen. Både glæde og skuffelse følger me når man tester en ny bil med brint i tanken. Det er en stor oplevelse og en fantastisk teknologi, men brintbiler bliver ved at være utilgængelige for de fleste.


Blog om Biler prøver Hondas seneste brintbil Clarity, der kommer til Danmark på forsøgsbasis. En brintbil er en bil, som bruger brint som brændstof. Bilen drives af en elektrisk motor. Det drejer sig om Hyundais ix3 Toyotas Mirai og Hondas Clarity. Brintbilen giver ligeledes.


Loui og Bibi Algren med deres Honda Clarity brintbil , som de hentede hos den Honda -forhandleren Koch Biler på Gunnar Clausens Vej. Der kører under 1brintbiler i Danmark, men det bliver fremtidens engerikilde til biler, spår eksperter. Efter års udviklingsarbejde kan Honda præsentere verdens første seriefremstillede brintbil.


Over tre år skal 2biler starte i blandt andet Californien, hvor tankstationer med brint står klar. Bilgiganten Honda vælger Danmark som globalt testland for sine nye brintbiler , der i fremtiden - måske - kan erstatte benzin- og dieselbiler.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop