Hvad sker der i hjernen under en depression

Hvad sker der egentlig i hjernen , når man har en depression ? Dét kan du blive klogere. Signalstoffet serotonin påvirker de områder i hjernen, der står for følelser og sanser, men også uro, irritabilitet og tankevirksomhed. De mest almindelige antidepressive lægemidler, SSRI- præparater, forskyder denne ubalance af serotoninniveauet i en bedre . Depression er noget andet end krise- og sorgreaktioner. Når følelsen af tristhe tomhed og håbløshed bliver så alvorlig, at personen invalideres, så er der tale om en sygdom, som bør.


Medicinen genopretter balancen i hjernens signalstoffer og vil hos langt de fleste depressive fjerne symptomerne. Mennesker med depression risikerer, at hjernen skrumper og holder sig lille efter endt sygdom. Opdagelsen giver ny viden om hjernen samt en ny forståelse af, hvordan antidepressiver virker. Videnskaben kan ikke rigtigt forklare hvorfor, ligesom den også kun kan sige meget lidt om, hvad medicinen egentlig gør ved hjernen. I det hele taget er forskeres viden om, hvorfor man overhovedet bliver deprimeret, ret begrænset.


Men nye banebrydende dyreforsøg ved Aarhus Universitet har gjort . Endelig mener nogle, at belastninger kan påvirke hjernens stress-system, så det nedbryder mængden af serotonin og symptomer på depression opstår. Dette skyldes formentligt blandt andet, at vi under opvæksten lærer at reagere på belastninger på forskellig vis afhængigt af, hvad vi i øvrigt er udsat for. Når det drejer sig om den enkelte nervecelle, har vi imidlertid en ganske betydelig viden om, hvad der foregår. Systemet bliver endnu mere indviklet, når man tænker på, at der findes forskellige undertyper af receptorer. Vi ve at stressende livsomstændigheder, belastninger under opvæksten samt arvelige forhold kan medføre depression , men vi er kun netop begyndt at forstå.


Vi kunne altså måle, at der i visse områder af hjernen var forstyrrelser, når man havde en depression , uanset hvad der havde forårsaget sygdommen (se figur 1). Dette kapitel gennemgår nogle af de biokemiske processer, der forløber i hjernen ved en depression. Du kan også læse om udviklingen af antidepressiv medicin. Eller man kan have tilbagevendende kortvarige depressioner , dvs.


Hvis det er nødvendigt kan barnet også få medicin mod depression , men det sker kun hvis den anden behandling er utilstrækkelig. Hjerneskaden sker , når den del af hjernen , som håndterer kroppens stresshormoner, er udsat for stress og depression gennem længere tid. Så begynder stresshormonerne i stedet at slå nervecellerne ihjel, forklarer professor i klinisk psykiatri Poul Videbech.


Foto: Monkey Business Images 23. På denne måde er der en lighed mellem depression og et andet meget udbredt helbredsprobleerhvervet hjerneskade – som man kan pådrage sig på mange måder fx ved blodpropper i hjernen eller slag mod hovedet. Men hvad sker der med hjernen under en depression eller når en hjerneskade opstår . Ved Center for Psykiatrisk Forskning i Aarhus har man forsket i depression ved hjælp af. Flere overbelastes psykisk i forbindelse med deres arbejde, og flere føler sig stressede, viser undersøgelser.


Her er, hvad der sker i din hjerne under stress. Jeg har igennem hele min barndom været præget af min mor, som igennem mange år har lidt af en svær depression og stress. Nu tænker jeg så om dette kan være . Læs mere om hvordan depression behandles samt om symptomer, årsager osv. I løbet af ét år vil ti procent af alle danskere få en depression.


Tyve procent af alle mennesker er deprimerede i kortere eller længere. De påvirker via blodstrømmen den struktur i hjernen , som er med til at kontrollere ens adfærd: Hippocampus i det limbiske system. Det sker ikke ved en depression. Den udfolder følelser som angst, frygt, depression , glæde og belønning.


Forskning viser, at der hos deprimerede mennesker er forstyrrelser i nogle af de stoffer, nervecellerne bruger, når de skal kommunikere med . For at kunne forklare effekten af antidepressiv medicin, er jeg nødt til at bruge lidt tid på at indføre læseren, i hvad depression er for en størrelse- rent biologisk. ECT behandling foregår i fuld bedøvelse og under indlæggelse. Fordi der ikke er en “enkel” årsag til . Især virker alkoholen på de områder i hjernen , som styrer de mest avancerede funktioner i hjernen (frontalt), hukommelse, vejrtrækning, vågenhe balance og kropsstilling.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop