Peanutbutter sovs

Specialet blev afleveret i morges – så det hele passede heldigvis sammen :-) Det er ikke første gang vi deler friske forårsruller med Jer her på bloggen, men til gengæld er det første gang at vi deler en opskrift på en utrolig lækker peanutbutter sauce. Vi serverede dippen til forårsrullerne og det fungere ret . SauceRør peanutbutter med soja, lime og kokosmælk til en jævn sauce, evt. Smag til med presset hvidløg, ingefær og lidt finthakket chili. Sauter de to slags løg i sesamolien. Kom peanutbutter og vand i. Rør alt sammen til en homogen sauce og tilsæt fiskesauce og lime.


Lad saucen koge stille op og lad den tykne ved at lade den koge lidt. Smag til og husk endelig at justere, såfremt der ikke er nok salt (=fiskesauce) eller syre (=mere limesaft). Retter med ris og retter med kylling er noget af det bedste jeg ved.


Her har jeg lavet en super lækker kylling i cremet peanut butter sauce. Peanut butteren giver saucen en helt fantastisk smag, og sammen med karrypasta, chili og limesaft bliver smagen bare endnu bedre. I saucen er der også kokosmælk . Jeg elsker retter, der ingen tid tager at lave.


Retter, hvor der bare skal blandes en masser lækkerier i en gryde, og gerne retter, der indeholder en masse grønt. Denne omgang kylling i peanut butter sauce er lige netop sådan en ret. Vi fik den til aftensmad i går og begejstringen er stor!


Varm langsomt op under omrøring. Saucen begynder at blive tyk efter få minutter men skal den være tyndere, så kommer man bare mere vand i. Når saucen har fået den ønskede konsistens, smages den til med sukker, lime og evt. Både børn og voksne er vilde med disse spyd med satay sauce af peanutbutter.


Lav mange, for de forsvinder hurtigt. Se, hvordan du gør på voresmad. Er du til lækre simre-gryderetter?


Til sauce der smager, som om den er tilberedt med rigelige mængder af fløde (men som ikke er det i virkeligheden)? Til gryderetter som bare skal passe sig selv, mens du læser bøger, leger med dine børn og laver alt muligt andet. Uanset hva så får du lige opskriften på vores januarfavorit . KYLLINGESATAY MED PEANUTSAUCE Ingredienser kyllingefileter spsk olie spsk citronsaft spsk soja.


Sauce: spsk crunchy peanutbutter. Fremgangsmåde Skær kyllingekødet i strimler, som snoes på træspyd. Friske vietnamesiske forårsruller er både nemt at lave og ret sundt. De her er fulde af spidskål, lynstegt oksekød og peanutbutter -dressing. Vi spiser den til forårsruller – både de kolde og friske Vietnamesiske forårsruller (se opskrift andetsteds), til kinesiske forårsruller, nudelretter og naturligvis Satay – spyd med grillet kylling eller svinekød i asiatisk marinade . Kylling deller m peanutbutter og zatay sauce og ris-salat.


Lige meget hvor du kigger hen på Instagram er der billeder af snickerskage og peanutbutter cookien, peanutbutter fuge, alt er peanutbutter , peanutbutter … jeg har sagt det før og jeg nævner det lige ige, jeg har ikke en sød tand. Lidt frisk limesaft 1ml. Kylling med peanutbutter eller blot peanutbutter kylling er en hel ny smagsoplevelse i forhold til almindelig asiatiske retter.


Den nøddeagtige smag går sig bare rigtig godt til asiatiske retter, og af den grund bruger jeg ofte kokosmælk i sovsen. I denne opskrift er der dog også brugt peanutter, som virkelig . Nogle gange synes jeg bare dagen løber afste så sidder jeg foran læselampen og klokken nærmer sig 19. Så tænker jeg “hmmm aftensmaden laver jo ikke sig selv” og løsningen blev her forleden denne lynhurtige wokret med en cremet kokossovs.


Tilsæt kokosmælk og de øvrige ingredienser (minus peanutbutter og kylling) og kog sovsen op og lad den simre i minutters tid. Rør nu peanutbutter ud i sovsen og ny hvordan den bliver tyk og cremet. Skær den tilberedte kylling i tern og hæld dem i sovsen. Kylling i hjemmelavet peanutbuttersauce opskrift - Lækker saftig kylling, måske en ny udgave af den klassiske søndagskylling. En af mine absolutte livretter er thaimad i (næsten) alle afskyninger.


Jeg er vild med kombinationen af det sure og det søde, det salte og stærke. De fleste thairetter består af en krydret base, en cremet sovs , sprøde grøntsager og en slags protein i form af kød eller tofu.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop