Pladekapacitor

Du skal også bestemme vægtens kapacitans! I dette forsøg benyttes en højspændingskilde op til kV. Heldigvis er der tale om jævnstrøm . Størrelsen af den elektriske feltstyrke i plademellemrummet i en pladekapacitor , når spændingsfaldet mellem palderne er U, og afstanden mellem dem er beregnes af. Kapacitansen af en pladekapacitor i vakuum med pladearealet A og pladeafstanden beregnes af. Den enkleste kapacitor er en pladekapacitor , hvor to parallelle metalplader er adskilt af et dielektrikum.


Hvis den ene plade forbindes til jor mens den anden gives en . En elektrisk kondensator (også kaldet en kapacitor) er en elektronisk komponent, der er indrettet til at have en vis elektrisk kapacitet (fysisk størrelse som måles i farad) – en evne til (på kort sigt) at opbevare en vis mængde elektrisk energi. Groft sagt kan en kondensator sammenlignes med et opladeligt batteri (element ) . Relaterede søgninger Billeder af pladekapacitor Flere billeder af pladekapacitor Rapportér billeder Tak for din feedback. Rapporter et andet billede Rapporter det anstødelige billede. Spænding over pladekapacitor. Nugga-t - Niveau: A-niveau.


En plade kapacitor har et pladeareal på 900cm^2. Afstanden mellem pladerne kan varieres, men er til start cm. Cirkulær pladekapacitor fremstillet af eloxerede alumniumplade med isolerede håndtag. Forsynet med bøsning for sikkerhedsledninger.


Pladediameter : 1mm Pladeareal : 1cm2. Beregn spændingsforskellen mellem pladerne. Mellemrummet mellem pladerne i den opladede kapacitor udfyldes nu . Kapacitansen måle ved at to pladekapacitorer ligger oven på hinanden med en bestmt afstand i mellem. Der føres ladning til pladekapacitorerne ved at forbinde dem med en strømkilde.


For at måle hvor meget ladning der blev overført, føres ledningen fra pladekapacitorer til et jordet coulombmeter således . Dette arrangement kaldes en pladekondensator. Deres respektive felter vil være rettet bort fra pladen henholdsvis mod pladen som vist på figuren. Vi undersøger en pladekondensator i dette eksamensprojekt i fysik.


Formålet med denne øvelse er at måle kapacitansen for en kondensator (kapacitor) i forb. Vi undersłger ogs hvordan sp ndingsfaldet over en kapacitor ndrer sig. Til slut vil vi prłve at. I forsłget med pladekapacitoren prłver vi at eftervise, at kapacitansen af en. Jeg er interesseret i at kende den nøjagtige kapacitet for en givet plade- kondensator, i form af kurver eller formler.


Pladekondensator anvendt til at undersøge forholdet mellem ladning, spænding og kapacitans, såvel som bestemmelse af dielektriske elektriskfelt konstanter. En centimeter skala bruges til. To ladninger på hver μC ligger mm fra hinanden. Hvor stor en kraft frastøder de hinanden med? Læg små udklip af silkepapir (gerne som mennesker, dyr eller lign.) på pladekapacitoren , sørg for den nederste plade er jordet.


Oplad nu elektrikerrøret med et katteskin og stryg den øverste plade. Silkepapiret vil nu fare op og ned mellem de to plader. For at kunne gøre dette lavede vi forsøg med pladekapacitorer med og uden trovidur – hvor vi har varieret på både afstan spænding og areal for at se hvordan kapacitansen ændrer sig.


Derudover efterprøvede vi hvordan forskellige opdelinger af trovidur og luft imellem kapacitorpladerne påvirker kapacitansen. Frekvensen f kan måles ved hjælp af et multimeter indstillet til frekvensmåling. Den elektriske blackbox i dette eksperiment er en pladekapacitor med konstant pladeafstand.


Hver kapacitorplade består af en række små tænder, hver med samme geometriske form. Værdien af C kan varieres ved en vandret forskydning af den .

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop