Signalstoffer hjernen

Dit nervesystem består af din hjerne og et netværk af nervebaner, der på bedste vis og bedre end den fineste computer formår at kommuni-kere mængder af information via milliarder af nerveceller, også kaldet . Dit nervesystemet, som består af din hjerne og et netværk af nervebaner fungerer som den mest fornemmeste computer. Store mængder af information er kommunikeret via den computer, som består af milliarder af nerveceller kaldet neuron(er). Faktisk 1millioner af slagsen, som gendannes og repareres hver eneste dag . Tingene hænger sammen ved du det?


De stoffer der sprøjter ud i bøtten på dig, den kropsholdning du har.

GABA, smørsyre: Modvirker disse stimulerende signalstoffer og får os til at slappe af og falde til ro. Serotonin: Sørger for følelsesmæssig stabilitet, selvtilli smertetolerance og god søvn. Acetylcholin: Holder hjernen skarp, sikrer indlæring, hukommelse og mental årvågenhed. Melatonin: Sørger for at vi kan holde styr på . Dopamin bliver dannet udfra denne aminosyrer.


Lysin 2) tyrosin 3) Cystein 4) valin. For enden af axonet kan der være forgreninger. Hjernens signalstof dopamin er nøglen til ludomani.

Det er forskere i Århus sikre på. Og de følger intenst sporet i deres forskningsprojekter på Center for Funktionel Integrativ Neurovidenskab (CFIN) ved Århus Universitet. Faktisk er de godt i gang med at forstå, hvordan hjernen udvikler afhængighed.


Hvis en bremse eller en speeder ikke virker, ryger kommunikationen ud af kontrol. Det medfører celledød og depression. Speed og kokain udløser en stor mængde dopamin i hjernen. Man får energi, men bliver også rastløs og aggressiv. Man bliver mindre sulten og kan holde sig vågen unaturlig længe.


Når man holder op med at tage kokain og spee er der kommet stor ubalance i . Neurotransmittere eller signalstoffer er kemiske stoffer, som frigøres i synapser og overfører signalet fra en neuron til en anden neuron, til en muskelcelle eller til en kirtelcelle via for eksempel en receptor. Monoaminerne omfatter dopamin, noradrenalin og serotonin, der udgør nogle af hjernens vigtigste signalstoffer , som har betydning ved mange lidelser i centralnervesystemet fx skizofreni, depressioner og angsttilstande. Kemisk set er dopamin et monoamin, ligesom en række andre neurotransmittere: noradrenalin, adrenalin, . Udviklingsmæssigt og funktionsmæssigt kan beskrives tre dele af hjernen hver med forskellig tidsmæssig udvikling, placering og funktion.


Man kan tale om en urhjerne eller en reptil hjerne (som ved krybdyr). Tidsmæssigt næste udviklede hjerne er den limbiske hjerne , den emotionelle eller følelseshjernen. Signalstoffer i hjernen har brug vigtige næringsstoffer for at danne tilpas mængder af serotonin, dopamin, noradrenalin og GABA - undgå vinter depression!


Ved Alzheimers sygdom falder koncentration af flere af hjernens signalstoffer.

Acetylkolin bliver så at sige en mangelvare i den Alzheimerramte hjerne. Det giver en følelse af veltilpashed i forbindelse med ma sex, socialt samvær og succes og øger vores. Faktisk kan man få melatonin på recept mod netop søvnforstyrrelser. Styres blandt andet af lyset. Noradrenalin: et signalstof , der . En lang række undersøgelser viser, at motion har en gavnlig effekt på depressioner.


Endnu er det ikke lykkedes at forklare videnskabeligt, hvad der sker, men hypotesen er, at fysisk aktivitet øger koncentrationen af noradrenalin, dopamin og serotonin i hjernen. Disse tre signalstoffer styrer bl. Naturlige midler er bedre en lykkepiller.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop