Hvad er en computer lavet af

Professor Peter Naur, der blev tilbudt stillingen som den første danske professor i Datalogi, spurgte på et møde, om der var nogen, der havde et forslag til et godt dansk ord for det engelske computer. Men andre firmaer som nVidia, Ali (Acer Labora-tories international), VIA, og SiS har også gennem længere tid lavet chipsets til både AMD og Intels processorer. Når man nu ser på en stationær computer kan man kun se hvor god den er ud fra størrelsen af den, hvor ny den og den information men har fået om det vil altså sige de computer dele den består af.


I en computer findes der vigtige komponenter. Processoren er en computers hjerne.

Denne styrer data flowet og sørger for at informationer behandles, samt sendes frem og tilbage mellem de enkelte dele. Mange nyere processorer har også . Sandsynligvis kan du ikke beskrive egenskaberne hos neodymium, ruthenium og gallium, men de spiller alle tre en vigtig rolle, når det gælder om at få din pc til at køre. Datalogisk forskning har nemlig vist, at der er grænser for, hvad der overhovedet lader sig beregne, men også, at alle computere kan nå ud til disse grænser, jf.


Nogle må man betale for, andre er helt gratis. En computers centrale dele kan . Betydningen af computeren til livet i den moderne tidsalder kan ikke overvurderes , med alle facetter af vestlig kultur bliver hjulpet på en eller anden måde ved computere.

Ordet computer er engelsk og kommer fra det latinske verbum computare, som betyder at beregne noget matematisk. Men hvad er en computervirus egentlig og hvorfor får vi dem? Det er dog hovedsageligt et lille softwareprogram, der er lavet for at ødelægge og forstyrre din computers funktioner. Computervirus kan faktisk være mange ting.


En virus kan beskadige eller slette data på din computer. Det mest typiske er at virusen bruger. Der blev lavet ydre enheder som printer, tastatur og hulstrimmellæser til den nye hjemmecomputer , og der gik ikke længe, før den fik konkurrence fra . I dag kan vi ikke foretage os mange ting ude i den virkelige verden, uden at det på en eller anden måde indebærer en computer. Men vidste du, at idéen til computerens. Læs mere om Alan Turings indflydelse på hjerneforskningen i artiklen: Hvad er kognitivisme?


Det tidligste kendte computer er abacus. Denne enkle enhe der bruges små perler eller sten placeret i rillerne i en optælling bestyrelse lavet af træ , metal eller sten. Dog er Charles Babbage anses den sande fader til . Oftest er det bedre at vælge en lidt større stationær computer end hvad man egentlig skal bruge den til, da det i dette tilfælde er bedre med lidt for meget end lidt for lidt. Begge laver gode processorer og om man vælger den ene eller anden, er op til brugeren selv at vurdere.


Hvis du ikke er lavet af penge, vil et par velovervejede valg gå en lang vej mod at hjælpe dig med at få den rigtige computer , selvom det er fra en standard PC.

Sony laver verdens første kunstige sange. Sony har som de første i verden lavet sange med en kunstig intelligens – og den ene klinger lidt af Beatles. Nogle dele er væsentlige for computeren til at køre , og nogle er ikke.


For eksempel vil en komplet computer uden et diskettedrev fungere ordentligt , bortset fra at det ikke vil være i stand til at læse disketter. Præcis hvad der skal til, før man kan kalde et apparat for en computer , er noget de lærde strides om. Men der er rimelig stor enighed om, at det.


Med en så kort tidsfrist var der ikke tid til at gøre tingene på IBMs normale manér, hvor alle dele blev lavet af virksomheden selv. Skal du kun skrive breve og opgaver, og evt. Nedenfor har vi lavet et lille skema, der kan guide dig i retningen af, hvilken brugt computer du skal vælge.


Der er mange ting, man bør tænke på, når man skal vælge den rigtige type bærbare computer – for eksempel størrelsen på skærmen, hvad den skal bruges til og ikke mindst hvad den skal. De fleste spil er lavet til dette styresystem, så hvis du skal bruge en maskine til gaming, så bør du virkelig have en Windows- maskine.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop