Hvor meget betaler man i efterlønsbidrag

For at være med i efterlønsordningen, skal du betale efterlønsbidrag i en række år. Hvor længe skal jeg betale ? Når du er tilmeldt efterlønsordningen, skal du betale efterlønsbidrag. Hvis du er medlem af CA, når du fylder år, skriver til dig om efterlønsordningen, og beder dig tage stilling til, om du vil tilmelde dig den. Her finder du uddybende information om betalingen af dit efterlønsbidrag. For at få ret til efterløn skal du som udgangspunkt have betalt efterlønsbidrag og have været medlem af en a-kasse i år.


Loven gælder også for de medlemmer (og tidligere medlemmer,) der har betalt efterlønsbidrag , men som har fravalgt efterlønsordningen uden at få bidraget tilbagebetalt. Det er stadig uvist, hvad regeringen planlægger, der skal ske med de penge, som borgerne har indbetalt, hvis efterlønnen afskaffes. Pengene ligger ikke som sådan i en kasse, så de kan tages ud og betales tilbage til borgerne.


Alligevel kan det være, at de kommer til udbetaling. På den måde kan du hente. Bliv lidt klogere på reglerne for efterløn. Vi har samlet svarene på de oftest stillede spørgsmål om efterløn.


Efterløn er en tilbagetrækningsydelse, som du kan få udbetalt, hvis du er medlem af en a-kasse og betaler efterlønsbidrag. Efterlønsordningen gør det muligt at forlade arbejdsmarkedet op til . Du skal ikke foretage dig noget nu. Men du kan skaffe dig et hurtigt overblik med disse aktuelle spørgsmål og svar om regeringens tilbud om skattefri tilbagebetaling af efterlønsbidrag.


Se hvor mange skattefrie kroner, du kan få, hvis efterlønsreformen bliver vedtaget. Hvis man ikke tror på ordningen, og man først skal på efterløn om mange år, kan det ikke betale sig at betale til den. Ved at spare op på egen hånd får man en øget grad af frihed og tryghed. Så mister man nogle penge.


Man er sikker på, hvad man har, den dag man går på pension, siger Inge Thorsager Pedersen. Hvad er efterlønsordningen? Hvis du ønsker muligheden for at gå på efterløn , skal du betale efterlønsbidrag. Pengene kan man så sætte ind på en privat pensionsordning eller tage sig en . Det skal du være opmærksom på.


De personer, der hæver pengene, frasiger sig retten til efterløn. De melder sig altså ud af ordningen. Når regeringen næste år åbner op for, at lønmodtagere, der er med i efterlønsordningen, kan melde sig ud og få deres efterlønsbidrag udbetalt, vil det i mange tilfælde bedst kunne betale sig at blive i ordningen. Nu er der nemlig kommet regnestykker fra Finansministeriet, som fortæller, hvor meget man får . I år skal du have været medlem af en a-kasse og betalt efterlønsbidrag , før du har ret til at få efterløn.


Du kan få efterløn , hvis du har betalt til ordningen og opfylder nogle bestemte krav. Når du er på efterløn , er der regler for, hvor meget og hvilken slags frivilligt arbejde du må udføre, uden at du bliver modregnet i din efterløn. Ja, det kan du godt, men det har en betydning for, hvor meget du får udbetalt i efterløn. Hvis du dør, inden man når folkepensionsalderen, betaler a-kassen af sig selv efterlønsbidraget kontant tilbage til dødsboet. Hvis du får efterlønsbidraget overført til en udenlandsk pensionsordning, eller hvis du får det kontant tilbage, skal du betale skat eller afgift af beløbet.


A-kassen trækker det fra, inden a- kassen . Så skal du betale efterlønsbidrag frem til, du når din efterlønsalder. Størrelsen på din skattefri præmie afhænger af, hvor mange timer du arbejder indtil din folkepensionsalder, men du kan få op til 160. Hvis din hidtidige indbetaling til efterlønsbidraget og den skattefri præmie ligger på samme niveau, kan det .

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop