Primær spænding

På engelsk benyttes et tilsvarende udtryk for spændingen i primary feeders, som er det yderste led af højspændingsfordelingsnettet. Ordet kan i danske oversættelser forekomme med denne . Primær - og sekundærspændingen indlæg 28. Transformerligningen indlæg 31.


Dette opnås ved at have forskellige antal vindinger (antal gange tråden er ført rundt om kernen) i hhv.

Mål og egenskaber for en. Hvor stor Us bliver, afhænger af vindingstallene. Us = Up vindingstal på sekundær side vindingstal på primær side. U-kernens magnetfelt laver så vekselspænding i den sekundære spole. Vindingstallet på spolerne bestemmer hvor meget vekselspænding, der kommer i sekundærspolen.


En transformer omsætter fra én spænding til en anden. Forholdet mellem hvad transformeren omsætter til og fra bestemmes at antallet af vindinger der er på henholdsvis primær - og sekunderdærsiden af transformeren. På primærsiden er den spænding så vi fører til transformeren og som vi gerne vil have transformeret til .

Hvis man sætter V på en primærspole med 3vindinger, og sekundærspolen har 1vindinger, bliver . Ud over spændingen på sekundærsiden, er det sædvanligvis også interessant, hvor meget strøm transformatoren kan afgive, og det er sjældent angivet på transformatoren. Typisk vil der stå et effekttal angivet i VA (volt-ampere) men den angivne effekt er den maksimale effekt, der kan overføres mellem primær - og . A på tegningen herunder kaldes for primær -vindingerne (eller primær -spolen) - der hvor strømmen sendes in og B er sekundærvindingerne, hvor strømmen tages ud. Ved at bruge forskellig spolestørrelser som primære og sekundære spoler transformeres spændingen op eller ned. De fleste transformatorer anvendes til at sætte nettets spænding (2V) op eller ned.


Derfor er de altid indkapslede, og man ser dem sjældent. Elektrosvejsning foregår også ved hjælp af en transformator. Efter kort tid vil sømmet brænde over, idet strømmen i . Sekundærspolen på transformatoren kortsluttes med et søm. Her går elektricitet fra lysnettet gennem en transformator med 12.


Lommelygtepæren lyser fint, fordi de 2volt er lavet om til en meget lavere spænding. Der er gange færre vindinger på sekundærspolen. Det vil i teorien nedsætte spændingen på . Begge kredsløb spole omkring den magnetiske del af transformeren.


Antallet af sving i spolerne og spænding og strøm for . Antal viklinger i primær og sekundær spoler.

Materialet mellem primær og sekundær spolerne. Den pulserende spænding til primærspolen er konstant, og spolernes størrelse er konstante, man skal altså ændre på materialet mellem spolerne for at få en ændret spænding fra sekundærspolen. Den består af en lukket jernkerne med en primær og en sekundær spole. Når speederpedalen trædes . Hvis der er flest vindinger på primærspolen, transformeres spændingen ned.


Er der flest vindinger på sekundærspolen, transformeres spændingen op. Princippet anvendes i stort set al elektronik. I praksis nøjes man ikke med at sætte spændingen gange op. ME VEP J PÆREN f JA, GANSKE RIGTIGT CG TIL GCNCtÆLV er Strømstyrken I . Stikord Akkumulator, Asnæs-værket, 5 Batterier, genopladelige, Beliggenhedsenergi, Betaling for el, Bevægelsesenergi, Bevægelsesmelder, Bly akkumulator, Damp-turbine, 4 Damptryk, Dæmning, 4 Effektiv spænding , Eksport af el, El, El-apparater, El- bil, El-energi,. En lukket u-kerne med to spoler kalder vi en transformer.


Fordelen ved en transformer er at man kan uanset, hvor stor primær spændingen er, selv kan bestemme hvor stor sekundær spændingen skal . Forlængelsesligamenter er fx fodleddets og knæets kollatera- le ledbån hvor forlængelsen er primær funktion og spændingen er afledt. Skade på dette ligament behandles ved at øge det proprioceptive input, fx tape, vippebræt- og balanceøvelser. Spændingsligamenter er fx lig.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop