Hvornår kan jeg gå på efterløn efter de nye regler

Der kom nye regler for efterløn 1. Det afhænger af din alder, hvornår du kan gå på efterløn. Der er forskellige regler for modregning alt efter hvornår du går på efterløn , og hvornår du er født. Få svar på dine spørgsmål om efterløn hos HKs A-kasse.


Find alt om de aktuelle regler og krav for efterløn. Se efterløns - og folkepensionsalderen her. Nye regler for efterløn fra 1. Der er særlige regler for dig, som går på efterløn direkte fra dagpenge, eller som har mistet dagpengeretten, efter du var fyldt år, og har ret til efterløn den dag, hvor efterlønsalderen. Der gælder forskellige efterlønsregler, alt efter hvornår du er født.


Hvis du betaler efterlønsbidrag, kan du trække dig helt eller delvis tilbage fra arbejdsmarkedet og få udbetalt efterløn fra a-kassen, når du har nået din efterlønsalder. Du skal opfylde forskellige betingelser for at kunne gå på efterløn. For at kunne gå på efterløn , skal du have nået efterlønsalderen og opfylde de gældende betingelser. Din efterlønsalder afhænger af, hvor gammel du er. Du vil blive omfattet af de nye regler om fradrag i efterlønnen for dine pensionsopsparinger.


Går du på efterløn , skal du inden have opfyldt særlige betingelser, for at arbejde i efterlønsperioden kan tælle. Men de arbejdstimer, du har, mens du er på efterløn , medfører fradrag i efterlønnen. SELVSTÆNDIGE SKAL OPHØRE ELLER ”NEDTRAPPE”. Hvis du har betalt til ordningen og opfylder visse krav, kan du få efterløn i op til fem år.


I tabel kan du se, hvornår du kan gå på efterløn og folkepension. Betingelserne for, hvornår du kan optjene skattefri præmie, afhænger at din alder. Læs pjecen om de nye regler dagpenge- og efterlønsområdet. Hvor meget kan du få udbetalt, hvordan modregnes der for din pension i efterlønnen – og hvad er medlemskravene for at få efterløn?


Læs her hvad der gælder for din aldersgruppe. De får ikke ændret deres vilkår, hvis de går på efterløn. De kan modtage efterløn på de vilkår, der er gældende, før de nye regler træder i kraft. Man kan modtage efterløn i fem år. Folkepensionsalderen er år.


Alder for efterløn og pensionsalderen bliver hævet hvert 5. Reglerne er forskellige, alt efter hvor gammel du er, og hvornår du vælger at gå på efterløn. Alt efter hvilken pensionstype bliver de modregnet forskelligt. Det er a-kasserne, der administrerer efterlønsordningen. Hvis du har helt konkrete spørgsmål om din efterløn eller behov for vejledning, skal du derfor henvende dig til din a-kasse. Det vil sige, at du fortsat.


Der er begrænset bemanding på a-kassens telefoner torsdag og fredag på grund af a-kassens årlige personaleseminar, og der kan derfor være lang ventetid på telefonerne. Dagpenge- og efterlønsteamets telefoner har kun åbent mellem til torsdag og til fredag. Det danske pensionssystem er opdelt i tre forskellige pensionstyper: de lovbaserede pensioner, arbejdsmarkedspensioner og individuelle pensioner. De lovbaserede pensioner er de pensioner, som det offentlige står for, for eksempel folkepension og førtidspension. Alle tre typer af pensioner er til . Hvornår kan du gå på efterløn og pension, hvor længe kan du få efterløn?


Herunder kan du læse om betingelserne for at gå på efterløn. Fordel – lempeligt pensionsfradrag (FOR NOGLE) Regler for pensionsmodregning. Løbende udbetalt arbejdsmarkedspension: af årlig pension.


Der er også gode muligheder for at tage din efterløn med til udlandet. En overgangsordning sikrer, at alle, der efter de tidligere regler ville have kunnet opfylde kravet om års medlemskab og efterlønsindbetaling, får mulighed for at gå på efterløn eller få et efterlønsbevis efter de nye regler : Hvis du er født før den 1. Efterlønnen er som nu år. Gruppe 2: Medlemmer, der er født i perioden 1. Typisk er pensionen sammensat af forskellige elementer fx en løbende pension, en kapital pension, og lønmodtagernes dyrtidsfond.


Du kan sammensætte din efterløn og . Hvornår du når din efterlønsalder, og hvor længe du kan modtage efterløn, afhænger udelukkende af din alder. Har du indenfor de seneste tre år arbejdet i udlandet, er der særlige regler for dig.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop