Udbetaling af efterløn før tid

Alle der har indbetalt til efterlønsordningen får mulighed for at træde ud af ordningen og få bidragene udbetalt skattefrit. Du siger også farvel til muligheden for at få et seniorjob, som er et tilbud til seniorer, der opbruger retten til dagpenge højst fem år før efterlønsalderen. Er du sikker på, at du kan beholde.


Vi har samlet de meste stillede spørgsmål og svar om mulighed for skattefri udbetaling af efterlønsbidraget, og hvad det kan betyde at vælge at træde ud af. Det er den a-kasse, som du senest har været medlem af, der udbetaler dit indbetalte efterlønsbidrag. Før du træffer din beslutning, er det vigtigt, at du overvejer for og imod.

Nedenfor kan du både læse om betingelserne for udbetaling , men også hvad du bør overveje, før du træffer dit valg. Modregning i efterlønnen gør, at mange, der er født efter 1. Du risikerer, at modregningerne bliver så store og efterlønsudbetalingerne så små, at du ligefrem taber penge på at betale til . Det er ikke første gang, at danskerne bliver tilbudt en bonus mod at droppe efterlønnen. Du mister samtidig retten til et såkaldt seniorjob, som giver dig ret til et job, hvis du mister din dagpengeret og er mindre end fem år fra efterlønsalderen. På sigt kan du få flere penge ved at vente med at hæve dit efterlønsbidrag , du får nemlig også en skattefri udbetaling fra . Regeringen vil gerne have danskerne til at blive længere på arbejdemarkedet.


Derfor foreslå den nu en skattebegunstiget udbetaling af efterlønsbidraget, som skal lokke 50.

Så hvis du har indbetalt til efterløn , kan du have gjort en rigtig god investering. En lang rejse med hele familien. Eller måske en lille ny bil? De fleste danske familier vil sikkert godt kunne finde noget at bruge over 100. Og en stor skattefri udbetaling er netop , hvad regeringen stiller i udsigt med sit pensionsforslag Flere år på . Ifølge regeringen vil skattefriheden betyde, at værdien af bidragene vokser med omkring en tredjedel sammenlignet me hvis de var blevet udbetalt som almindelig løn.


Hvor meget man vil kunne hæve afhænger af, hvor . Der er fremsat et lovforslag om, at du i perioden fra den 1. Hvis du vælger at få beløbet udbetalt , fravælger du samtidig efterlønsordningen. Hvis du finder ud af, at du ikke vil bruge efterlønsordningen, kan du til enhver tid vælge at melde dig ud af ordningen. Som hovedregel får du overført. Regeringen og Dansk Folkeparti har indgået en pensionsaftale, som også får betydning for efterlønnen.


Du kan få dit efterlønsbidrag udbetalt skattefrit indtil juli. Læs hvad du skal vide, før du træffer din beslutning. Mulighed for skattefri udbetaling af dit efterlønsbidrag - læs mere her.


Her kan du også læse, hvordan dine pensioner bliver modregnet i din efterløn. Hvis du ombestemmer dig og ønsker at melde dig ud efter 1. Udover, at du mister retten til efterløn , mister du muligheden for et seniorjob, hvis du ryger ud af dagpengesystemet mindre end fem år før pensionsalderen.

Man kan til enhver tid fraskrive sig retten til efterløn og få sit efterlønsbidrag tilbage. Hvad er det, regeringen har besluttet? Aftale om flere år på arbejdsmarkedet.


Det vil bare ikke være skattefrit. Beskæftigelsesministeriet har udsendt et lovforslag, . Vores forventning er, at en del danskere vil vælge at få udbetalt deres efterløn nu, hvor det kan være skattefrit, men selvfølgelig er det mest dem, som har noget tid endnu til, at de kan gå på efterløn , siger Kristian Jensen. I øjeblikket betaler omkring 450.


Der er gode grunde til at lade sin efterlønsopsparing udbetale skattefrit i år, men der kan også være gode grunde til at lade være. Befinder man sig i et fysisk hårdt erhverv som murere og tømrere, vil der være nogle, som simpelthen slides fysisk ne før de når pensionsalderen. Men du kan skaffe dig et hurtigt overblik med disse aktuelle spørgsmål og svar om regeringens tilbud om skattefri tilbagebetaling af efterlønsbidrag.


Læs om udbetaling af efterlønsbidrag , og hvilke konsekvenser det kan have for dig at træde ud af efterlønsordningen.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop