Vin temperatur opbevaring

Her er gerne ro (ingen vibration fra køleskabskompressor ), ingen UV-stråler og konstante, lave temperaturer : Perfekte forhold og omstændigheder for vin. Ikke alle kældre er dog, fra start, . Det vigtigste er, at have en nogenlunde stabil temperatur. Ved lavere temperatur går udviklingen meget langsomt, og ved højere temperatur begynder udviklingen at speede op.


En vin udvikler sig bedst ved ca. Det betyder i praksis, at vin opbevaret ved stuetemperatur udvikler sig ca. Temperatur : Hold en konstant temperatur på din vin hele året.


Det er mindre vigtigt, om vinen ligger ved grader eller grader - bare det er uden de store, hurtige udsving. Vi anbefaler et sted midtimellem som optimal temperatur. Opbevarer du din vin for koldt, udvikler vinen sig . Alkoholen vil opleves stærkere og dermed dæmpe de fine duftnuancer.


Servér dine rødvine køligere. Læs mere om vinens serveringstemperatur. Som det forholder sig med . De fleste vine skal drikkes hurtigt.


Men der findes et mindre antal store flasker, som vinder ved længere tids lagring, og det kræver optimale temperatur -, fugt- og lysforhold. Læs vores guide med konkrete tips til opbevaring af vin. Ro, stabil temperatur , mørke og jævn fugt er det, der skal til ved idéel lagring af vin og vinopbevaring. Det er ikke så svært at opnå, og de forhold kan skabes mange steder.


Hop til Vin temperatur opbevaring – Generel viden om opbevaring og servering - Du vil nemlig automatisk gå på kompromis med både smag og duft, hvis du ikke formår at opbevare og servere vinen ved den rigtige temperatur. Det er som hovedregel bedre at servere vinen lidt for kold end lidt for varm, da den kølige . Ro og fred er det bedste man kan give vinen plus opbevaring under kølige eller rimeligt konstante temperaturforhold. Det ideelle er 10–°C året rundt, men det er der jo stort set ingen der har.


En stabil temperatur er vigtigere end en meget lav. Køkkenet er typisk husets dårligste rum, fordi temperaturen svinger meget. Et køligt soveværelse, for eksempel under sengen eller i bunden af et mørkt klædeskab, er et fint sted at opbevare de kraftigere og begyndende komplekse vine i op til års tid. Vi har på den hårde måde tilegnet os afgørende lektioner om hvordan man ikke skal opbevare vin , som skal lagres nogle år. Jeg (Preben) havde for efterhånden mange år siden både læst og hørt, at man burde sørge for, at vin , der skal ligge nogle år, ligger et ste hvor temperaturen svinger så lidt som . De andre vine må selvfølgelig også gerne ligge perfekt, men drikkes de inden for et år, kan de stort set ligge alle steder uden at tage skade.


Det optimale lagringssted for dine store vine fra Bordeaux, Bourgogne, Barolo oma. Lav og stabil temperatur. Den bedste opbevaringstemperatur for vin ligger på ca. Vin skal opbevares i konstant . Det er de færreste, der har mulighed for selv at opbevare vin under disse forhold.


Derfor er det vigtigste, at temperaturen er konstant og at vinen således ikke bliver udsat for pludselige temperaturudsving. For opbevaring af vin skal man have en konstant temperatur på grader, da vinen ved denne temperatur har det bedst. Ved servering af vin skal vinen dog være anderledes tempereret og således kan det være godt at have flere forskellige . Den optimale temperatur til opbevaring af vin.


Et aflukket, mørkt skab i en ligeledes mørk entré kan være et godt alternativ. For at sikre de bedste modningsbetingelser for vin , skal temperaturen være konstant. I begge tilfælde ender du op med en dårligere vin end ellers . Sørg for vinen er i kontakt med proppen. Enten ved at sætte kassen på hovedet, så flaskeproppen vender nedad eller ved at lægge flasken vandret. Førstnævnte er mest optimalt.


Kulde er den ultimative fjende for vin , så opbevare din vin i et ste hvor man kan holde temperaturen let kølig og konstant. Som en generel regel er vine bedst opbevaret mellem ℃ og 1℃, men en konstant grad på 1℃ betragtes som ideel. Det varmere vinen bliver, jo hurtigere vil det begynde at aldre . Ligeså, hvis vinen opbevares for koldt, taber vinen også smagen. Billigere vin , der ikke skal aldre, bør som hovedregel opbevares. Det kan ske på flere forskellige måder, men det er de færreste huse, som tilbyder en naturlig måde at opbevare vinen korrekt på.


En almindelige kælder i et hus er ikke den ideelle opbevaringsplads, selvom det er her, mange opbevarer deres vin.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop