Dansk fiskeri eksport

PRESSEMEDDELELSE Danmarks. Danmark eksporterede sidste år fisk og fiskeprodukter til en værdi af 1mia. Værdien af eksporten er dog ikke et udtryk for fiskernes indtjening, der generelt ikke blev forbedret . Den norske fiskeindustri har kronede dage.


Især fødevaresikkerhed og efterspørgsel på MSC-mærkede fisk og skaldyr sender Danmark i front.

LÆS MERE : Fiskeriaftale mellem Norge og EU begunstiger danske fiskere. Et andet vigtig kendetegn for den norske eksport er, at over pct. Figur 14: Eksport af fisk og fiskeprodukter fordelt på lande . De danske farvande bugner af fisk , men det gør de danske pudsigt nok indkøbskurve ikke. Pudsigt fordi over halvdelen af danskerne i en undersøgelse svarer, at de foretrækker fisk fanget af danske fiskere.


Alligevel eksporterer Danmark årligt op mod procent af fangsten. Udenlandsk ejede virksomheder har stor eksport. Det er ærgerligt, mener .

Tabeller i Statistikbanken . Vores fisk er af højeste kvalitet fra de bedste dambrug. En grund til, at vi eksporterer det meste, er den banale, at vi fanger langt mere, end vi kan spise. Danish Seafood Association startede sit virke fra 1. Vi er – sammen med skotterne – også den nation i EU, der har det mest alsidige og brogede fiskeri ifølge . Billige norske torsk oversvømmer det europæiske marked i øjeblikket. Mængderne er så store og priserne så små, at det slår alle normale markedsfunktioner ud af drift, siger direktør Carsten Beith fra firmaet . Danmark har en meget stærk og globalt orien- teret sektor for fiskevarer.


Ud af den samlede danske fødevareeksport på omkring 1mia. Førstehåndsværdien af de landede og opdrættede fisk er på . Tilsammen eksporterede Norge for 9milliarder NOK fisk og skaldyr - svarende til lige under milliarder danske kroner. I tons var eksporten millioner tons.


Ansøgningsformularer til brug ved ansø​gning om godkendelse til eksport til Chile. Oplysninger om produkter skal være udfyldt på spansk. Der røg danske mejerivarer, svinekø fisk og andre fødevarer for 1mia.


Et bidrag som betyder, at fiskerisektoren skaber vækst og arbejdspladser i Danmark , og som cementerer, at Danmark er en af.

Dansk fiskeri yder et væsentligt bidrag til dansk eksport og BNP. Aftaleparterne bag denne aftale anerkender dermed fiskeriets betydning for . I Danmark ligger produktionen af opdrættede fisk på 40. Europas største fiskerinationer.


Danmark - den største fiskerination i EU Danmark er det EU-lan som fanger flest fisk og har den største fiskerieksport. Forarbejdede fisk udgør omkring af Danmarks samlede eksport , men hvis der udvikles nye varer, fx færdigretter med fisk , vil eksporten sikkert stige, ligesom det fx er sket med landbrugsvarer. Fiskeriet er et afgørende erhverv i Grønland og har stor betydning for beskæftigelse og eksport.


Fiskerierhvervet tegner sig for mere end af landets eksport og bidrager herudover til at begrænse behovet for fødevareimport. Lidt over en femtedel af den grønlandske arbejdsstyrke er beskæftiget inden for fiskeri og . Eksporten af fiskeprodukter og fisk udgjorde af den samlede vareeksport og var dermed af samme størrelsesorden som møbeleksporten og kun lidt mindre end eksporten af levende svin og svinekød.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop