Skattefri præmie sats

Hvis du vælger at fortsætte på arbejdsmarkedet, selvom du har ret til at gå på efterløn, har du mulighed for at få udbetalt en skattefri præmie. Ved at udsætte overgangen til fleksibel efterløn er det muligt at optjene timer til skattefri præmie når man arbejder, også samtidig me at man arbejder og modtager supplerende efterløn. Hovedreglen er, at man som fuldtidsforsikret skal udskyde overgangen til efterløn, til man er berettiget til den høje sats. Du må arbejde ubegrænset ved siden af din efterløn, hvis du er lønmodtager. Niels Erik Andersen har i snart fire år arbejdet hos ES Stålindustri i Vildbjerg.


Han regner med at fortsætte, mindst til han kan få folkepension. Men alligevel er han afskåret fra at få efterlønspræmien. Hvis du venter med at gå på efterløn og fortsætter på arbejdsmarkedet i en vis periode, har du mulighed for at optjene en skattefri præmie.


Vælger du slet ikke at gå på efterløn eller arbejde på delti mens du får efterløn, kan du optjene en skattefri præmie , når du får ret til folkepension. Skattefri præmie er til dig, der fortsætter med at arbejde helt eller delvist i stedet for at gå på efterløn. Hver 4arbejdstimer, du får løn for, udløser en skattefri præmie. Du kan højest få præmier.


En skattefri præmie udgør 13. Præmien udbetales, når du går på folkepension. Hvad er en skattefri præmie , hvor mange penge kan du få, og hvordan skal du gøre?


Du har mulighed for at optjene ret til en skattefri præmie , hvis du arbejder i en periode, du ellers kunne få efterløn. Beløbet reguleres årligt og udgør 13. Der kan kun udbetales hele præmieportioner.


Det er en betingelse for . Størrelsen af din skattefri præmie afhænger af, om du har ret til efterløn som fuldtids- eller deltidsforsikret på lige præcis den dag, du opfylder 2-års-kravet. Er du deltidsforsikret, eller har du først . Når du når efterlønsalderen, giver efterlønsbeviset dig mulighed for at få en skattefri præmie. Opfylder du udskydelsesperioden, får du mulighed for højere sats og at optjene timer til skattefri præmie. For at opfylde udskydelsesperioden må du tidligst gå på efterløn et år efter, du har modtaget dit efterlønsbevis.


Du skal som fuldtidsforsikret i udskydelsesperioden have haft mindst 1. For fuldtidsforsikrede udgør hver portion 13. For deltidsforsikrede udgør hver portion 8. Efterløn (Fuldtidsforsikret). Den skattefri præmie skal efter lovens § m, stk.


Der henvises desuden til § 1 stk. Hvor længe du minimum skal arbejde, og hvor mange timer du skal arbejde for at optjene skattefri præmieportioner , afhænger af, hvornår du er født. Hvis du opfylder 2-års reglen og alle øvrige betingelser, kan du optjene en skattefri præmie som fuldtidsforsikret på 13. Bliver du på arbejdsmarkedet indtil folkepensionsalderen, . Reglen har betydning for din efterlønssats og optjening af skattefri præmie.


Særlige rettigheder ved at udskyde overgangen mindst år efter bevistidspunktet (lempeligere pensionsfradrag, højere sats , skattefri præmie ). Tilbagebetaling af bidrag efter overgang til ydelsen. Beregningsgrundlaget for ydelsen til lønmodtagere nedsættes med arbejdsmarkedsbidraget m.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop