Hvornår skal man søge folkepension

Du vil få udbetalt din folkepension fra den 1. Hvis du søger senere, så vil du først få udbetalt din pension fra den 1. Personer, der fylder år den 1. Du kan udskyde din folkepension – men du skal søge om det. Tidspunktet for, hvornår du kan få folkepension afhænger af det årstal, du er født i.

NemI medmindre man bevilges dispensation for digital ansøgning. Denne service er ophørt fra 01. Man blev mindet om, at du kan nu søge folkepension.


Udbetaling Danmark ikke et brev med en påmindelse. Læs mere og søg om folkepension (borger.dk) . For førtidspensionister efter „nye regler“ gælder også, at de overgår til folkepension uden ansøgning fra den 1. Man skal være opmærksom på at man som folkepensionist kan søge helbredstillæg, varmetillæg, boligydelse, nedsat licens mm. Har førtidspensionisten modtaget .

Folkepensionen kommer ikke automatisk, du skal huske at søge om den. Se regler, satser og beregn,. Angiv din fødselsdato, og få beregnet hvornår du kan få folkepension. Ansøgning folkepension - hvordan gør jeg? Danmark fra man er år til år for at kunne opnå fuld pension.


Ligesom folkepensionsalderen i løbet af få år rykker fra år til år. Fremover skal ældre selv finde ud af, hvornår de når folkepensionsalderen, så de søger i tide. Nu er det slut med efterløn til 60-årige.


I fremtiden skal de selv holde øje me hvornår de kan få folkepension. Regeringen har fremsat et lovforslag om at afskaffe orienterings-brevene, men det er Folketinget, der skal træffe afgørelsen. Hvis man er i tvivl om, hvornår og hvordan man skal søge , kan man søge rådgivning hos den lokale landboforening.


Førhen modtog alle et orienteringsbrev et par måneder inden deres 65- årsfødselsdag. Læs også: GRAFIK Se, hvornår du skal på pension. I brevet blev kommende folkepensionister mindet om, at nu er det tid til at søge folkepension. Men en forenkling af arbejdsgange betyder, at det er slut nu.


Nye regler betyder, at hvis du vil være sikker på at få din folkepension til tiden, skal du selv sørge for at søge om pengene senest i den måne du fylder 65.

Du kan få folkepension , når du når folkepensionsalderen, hvis du opfylder en række krav. Som hovedregel skal du være dansk statsborger og have bopæl i Danmark for at kunne få folkepension. Det er også hos din kommune, at du kan søge om særlig støtte til for eksempel personligt tillæg, helbredstillæg, boligstøtte, varmetillæg, licensnedsættelse, hjælpemiddeltilskud eller begravelseshjælp. Hidtil er kommende folkepensionister blevet varslet om at indsende ansøgning eller udskyde pension via brev måneder før man nåede pensionsalderen.


Den service stopper fra 1. Nu skal du selv være opmærksom på, hvornår det er så vidt, at du skal søge. Og det bliver rigtig bøvlet, . Hvornår kan du få folkepension ? Som folkepensionist har du mulighed for at søge om forskellige økonomiske tillæg og ydelser, der kan dække nogle af dine udgifter til fx varme, tandpleje og medicin. Du skal altså ikke søge om at få ældrecheck.


Hvis du vil være sikker på at få din første folkepension til tiden, så husk at søge senest ved udgangen af den måne du fylder år.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop