Hvad er coax internet

Det spørger du måske dig selv om, fordi du ofte hører det i reklamer for bredbånd og på nettet hos diverse udbydere. Sammenligner man COAX med . I Danmark findes der generelt tre hovedkilder til fastnet bredbånd: Kobber-, coax - og fiberkabler. Coax (kabel-tv net ): Coax forbindelsen kommer via dit kabel-tv net , og derfor bliver det også ofte kaldt kabelinternet eller kabel-tv internet. Står du og skal købe nyt bredbån og gerne noget som har en god hastighe så er det enten en COAX - eller Fiber-forbindelse, du skal have fat på. I denne artikel kigger vi på, hvorfor disse teknologier giver dig den bedste bredbåndsforbindelse og hvad forskellen på de to er, således at du selv kan gå ud . Internet via telefonstik.


Hvad er internet via telefonstik? Et DSL-modem er en hardware komponent, som er bygget til at forbinde en computer eller en router til en DSL internetforbindelse. Der er et stort potentiale for, at COAX kan levere en langt højere hastighed end internet via telefonstik.


Hvordan routeren fordeler internettet har intet at sige. Hvis routeren er trådløs, er det stadig fastnet bredbån på samme måde som det stadig er fastnet telefoni, selv om selve telefonen er trådløs og kan tages med i køkkenet. Hvis internettet bliver leveret gennem et stik i din væg er det altså fastnet bredbån uanset hvilke . Tidligere var den højeste hastighed hos YouSee 1Mbit, mens Stofa på coax - kabler i forvejen tilbyder 1Mbit. Selvom vi streamer film som aldrig før, og vores færden på nettet generelt er hastigt stigende, overstiger 3Mbit langt behovet for, hvad man har brug for i en gennemsnitlig husstand – selv . Der er mange bredbåndsudbydere i Danmark, og der er mindre forskelle i produktet afhængigt af, hvilken type, der er tale om.


Der er tre betydelige teknologier til traditionelt bredbånd: xDSL (kobber), coax ( internet via kabel-tv) og fibernet. DSL er den mest traditionelle måde at få. COAX står for koaksial og beskriver en kabeltype, der kan bruges til at levere både internet , radio og tv. Internet med COAX -forbindelse benytter sig direkte af kabel-tv-stikket, så du både modtager tv og internet igennem samme kabel.


Vi arbejder hele tiden på at optimere vores hjælpe-artikler. COAX er sammen med fibernet en af . Bemærk, henvendelser vil ikke blive besvaret. Ubrugelig Dårlig Neutral God Perfekt. Steen forklarer om de forskellige teknologier og hvorfor du typisk kan opnå højere internethastighed.


Det betyder, at du får dit signal gennem coax-kabler. Coax er et delt medie, hvilket betyder, at du både kan få adgang til tv, telefoni og internet gennem samme kabel. Der løber et såkaldt coax-kabel mellem Stofa og dit antennestik, hvor . Men det kommer helt an på, hvad du bruger internettet til, og hvor mange I er på samtidig.


Hvilke typer bredbånd og internet er der at vælge mellem og hvad bør man vælge? Bredbånd med stik og kabel kommer enten via kobbernettet, kabel tv- nettet ( coax ) eller fibernet. Coax eller kabel tv- net benyttes ofte i lejlighedskomplekser eller parcelhuskvarterer og hastigheden kan være rigtig høj.


Fibernet er Internet som leveres via det man kalder lyslederkablet – også kaldet optisk fiber. Forskellen til almindeligt bredbånd er, at Internetsignalet leveres via disse kabler, som kan køre højere hastigheder end traditionelle bredbåndskabler. Det kan kunderne særligt godt lide.


Lysleder kablerne muliggør internet hastigheder som hverken DSL eller coax kablerne kan konkurrere med. I de tilfælde er det op til selskabet selv at definere, hvad det mener er et fornuftigt støjniveau, og hvor meget det vil presse linjen. Jeg bor i København S, hvor vi kun kan vælge internet hos YouSee (TDC) via coax -kabler eller ADSL hos en udbyder der køber kobber fra TDC.


På dette område hylder jeg konkurrencen, men den viser sig at være så som så. Man kan modtage bredbåndsinternet på flere måder. Læs definitionerne på de forskellige typer af bredbånd her i artiklen. I USB-stikket, som er et USB-modem, indsætter man et lille simkort, som modtager internetsignalet , og simkortet generer på den måde forbindelse til internettet ved at blive forbundet med computeren via USB-stikket.


Det er også et sådant simkort, man indsætter i routeren, såfremt man vælger denne løsning.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop