Rekuperacines sistemos trukumai

Bute, kuriame įdiegta rekuperacinė sistema , t. Lietuvoje kol kas nėra daug. Kokie natūralaus vėdinimo trūkumai ? Kiek energijos sutaupoma vėdinant rekuperatoriaus pagalba? Norėjau pasiklaust kiek kainuoja rekuperacinė sistema namui 2kv.


Rekuperacinės sistemos kaina. Norėčiau sužinoti rekuperacinės sistemos įrengimo medžiagų kainą 160mnamui? Excellent 4plastikiniai ortakiai.


Trūkumai : šalinamas bei tiekiamas oras susimaišo, todel neimanoma pilnai pašalinti kvapų iš patalpų. Dalis kvapų gali sugrįžti pvz iš WC. Virtuvėje pas mus gartraukis ištraukia orą per kamino šachtą.


Vėdinimo sistemos komponentai:. Statausi namą ir galvoju apie rekuperacinę vėdinimo sistemą , bet kaip bus su triukšmo lygiu, ypač naktį, ar neištrauks visos šilumos iš patalpų, kiek sunaudos. Vis daugiau nekilnojamojo turto statytojų siūlo naujus būstus su rekuperacine vėdinimo sistema.


Taigi pagrindinis analizuojamos daugiabučių namų butų centralizuotos rekuperacinės vėdinimo sistemos trūkumas yra laisvos vietos montavimui stoka. Lankstūs ortakiai vs Cinkuotos skardos Iš pradžių galvojau dėti lanksčius ortakius, . Sveiko namo plaučiai – rekuperacinio vėdinimo sistema. Bet niekas nėra apsaugotas nuo žmogiškojo faktoriaus – statybininkų aplaidumo ir neatidumo, laiku nepastebėtų konstrukcijų netinkamų sandūrų ir panašių trūkumų. Centralizuota rekuperacinė sistema tam pačiam namui.


Tad kurią sistemą vertėtų rinktis? Sitemų montuotojai tvirtina, kad centralizuota rekuperacinė . O kiek šilumos išleidžia į dangų sporto kompleksas ar prekybos centras, jei vėdinimui ne naudoti rekuperacinės sistemos ? Kalbant apie šiuolaikinius, gerai apšiltintus pastatus, šilumos nuostoliai vėdinimui yra ~kartus didesni, nei per senas, stogą ir grindys . Ten, kur labai salta arba labai karsta, populiarios rekuperacines sistemos. Ir visi trūkumai ir privalumai seniai žinomi. Sistemų trūkumai : Šiltas oras, kurį ištraukia sistema iš patalpos yra tiesiogiai išpučiamas į lauką nesunaudojant jo.


Taip padidėja elektros sąnaudos palyginus su rekuperacinėmis sistemomis. Vienintelis šių sistemų privalumas yra tas, kad nereikia vedžioti ortakių ir yra alternatyva tiems, kas visai neįsirengė name vėdinimo. Taip pat rekuperacinės sistemos trūkumai gali būti tokie, kad ne visada pavyksta pilnai panaikinti kvapus iš namų. Oras (įeinantis ir išeinantis) tarpusavyje susimaišo, todėl kai kuriems gyventojams tai sudaro tam tikrų nepatogumų.


Renovuojami bei naujai statomi namai dėl griežtėjančių energetinio naudingumo reikalavimų tampa vis sandaresni, ir, nors tai padeda taupyti energijos sąnaudas, galima įžvelgti ir vieną didelį trūkumą – namai kur kas prasčiau vėdinami. Taigi, jei norima, kad namuose nesikauptų drėgmė, rekuperacinė sistema namui yra . Kartu su šiuo procesu, kuomet tai reikalinga ar būtina, oras yra filtruojamas, pašildomas ar atvėsinamas, sudrėkinamas ar nusausinamas. Toks oro kaitos sudarymas uždaroje erdvėje užtikrina:. Teisingai suprojektuota vėdinimo sistema užtikrina efektyvų pastato energijos taupymą ir gerą mikroklimatą. Naturalus (gravitacinis) vėdinimas - trūkumai.


Grynas oras gali būti tiekiamas į namo vidų dviem būdais: rekuperatoriaus ortakių tinklu ( rekuperacinė vėdinimo sistema ) ir oro šildymo ortakiais. Remiantis Energijos taupymo reglamento reikalavimais, jei rengiama rekuperacinė vėdinimo sistema , šilumos izoliacija pastate gali būti paprastesnė.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop